Inici Cinema L’igualadí Llorenç Miquel, Premi Gaudí a la millor direcció artística

L’igualadí Llorenç Miquel, Premi Gaudí a la millor direcció artística

COMPARTIR

L’igualadí Llorenç Miquel ha rebut el Premi Gaudí a la millor direcció artística pel seu treball al film “La llibreria”, dirigit per Isabel Coixet. Miquel ha recollit el guardó durant la gala celebrada a l’auditori del Fòrum, a Barcelona. Ha agraït l’encàrrec a Coixet i ha reconegut el departament d’art que ha treballat a la pel·lícula i, en general, al personal tècnic que fa possible el cinema, “una de les professions de les més canyeres i màgiques”, ha dit.

Llorenç Miquel va iniciar-se al món artístic a Igualada de la mà del mestre de dibuix Joan Graells. Més tard va cursar la carrera de Belles Arts a la Universitat de Barcelona, va crear els capgrossos d’Igualada i va especialitzar-se com a escenògraf. El seu interès pel cinema es va despertar amb el programa infantil ‘El planeta imaginari’ de TVE a Catalunya, on col·laborava fent peces escultòriques. Des d’aleshores, ha treballat en múltiples produccions, entre les quals ‘Laura a la ciutat dels Sants’ (1987) de Gonzalo Herralde; ‘En el jardín’ (1988) d’Antonio Chavarrías; ‘Las cartas de Alou’ (1990) de Montxo Armendáriz, produïda per Elías Querejeta; ‘Un día volveré’ (1991) de Francesc Betriu, amb direcció artística de Gil Parrondo; ‘Quan es fa fosc’ (1990), coproduïda per TVC, Lorimar i Warner Brothers; i ‘Tierra y libertad’ (1995) i ‘La canción de Carla’ (1996) de Ken Loach.

Llorenç Miquel va rebre, l’any 2014, el Premi Joan Poch de Mallerich en reconeixement a la seva trajectòria. El guardó, que es lliura en el marc del Festival Zoom Igualada, té per objectiu fomentar l’actitud creativa, la recerca ideològica i la qualitat humana dels professionals d’Igualada o l’Anoia vinculats amb el sector audiovisual i l’atorga la Fundació Mallerich en memòria de Joan Poch, pioner del tèxtil amb la marca Mallerich que durant tota la seva vida va fer d’aquests valors un referent.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*