Inici Destacats L’igualadí Josep Sampere publica ‘Cinco lágrimas verdes’

L’igualadí Josep Sampere publica ‘Cinco lágrimas verdes’

COMPARTIR

L’escriptor igualadí Josep Sampere acaba de publicar la novel·la Cinco lágrimas verdes a l’editorial madrilenya Canalla Ediciones, amb coberta i il·lustracions de l’il·lustrador, també igualadí, Marc González. Aquest relat de ciència ficció, qualificat per la seva editora, Inés Pradilla, com «una extraña historia de amor imposible, delirante, “bizarra”, melancólica e inclasificable» va quedar finalista del prestigiós premi «Tristana» de novel·la fantàstica l’any 2008, entre més de 200 obres d’arreu del món. La trama segueix els passos d’Ena y Leo, dos conillets d´Índies humans creats per les doctores Diosdado, enginyeres genètiques quintigèmines. L’Ena haurà de deixar-se implantar «Hamlet», un embrió que ha viscut un any en una peixera de líquid amniòtic sense donar mostres de voler ser o no ser. Les cinc doctores li van inocular el virus de la intel·ligència suprema amb el propòsit de crear un superhome, però l’experiment va fallar i el resultat va ser un monstre amb el cervell bloquejat per una sobresaturació de processos mentals. L’Ena haurà de penetrar a la seva ment per provar de guiar-lo fins a la sortida del laberint on està captiu i, un cop alliberat, atraure’l al món.

Recordem que Sampere ha obtingut diversos premis gràcies a títols juvenils força atípics, com ara El Mar de la Tranquil·litat i El pou darrere la porta. També ha escrit la novel·la de por Aquesta nit no parlis amb ningú, molt ben rebuda per la crítica, ha traduït sèries infantils celebèrrimes com el Capità Calçotets i Molly Moon, i també autors del prestigi de Zigmunt Bauman, Philip K. Dick o Ramin Jahanbegloo.

La presentació de Cinco lágrimas verdes serà conduïda pel premiat  videocreador d’Igualada Gerard Freixes, amb la participació de l’autor, Josep Sampere. L’acte tindrà lloc al Viver del Rec, C/ del Rec 50, el dijous 23 de maig, a les 7 de la tarda.

COMPARTIR

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

*