Inici Art L’igualadí Gabriel Poch presenta «POC, arts i bibliofílies» a la Biblioteca d’Igualada

L’igualadí Gabriel Poch presenta «POC, arts i bibliofílies» a la Biblioteca d’Igualada

COMPARTIR

[Img #5955]POC, arts i bibliofílies és el títol del llibre que va presentar l’artista igualadí Gabriel Poch, conegut com Poc, el passat dimarts 27 de març a la sala d’actes de la Biblioteca. Es tracta d’un llibre i, alhora, un objecte artístic. L’autor el defineix com un catàleg visual per a col•leccionistes del segle XXI: una mostra de la seva obra que pretén ser una edició de bibliòfil feta per encàrrec.

Poc és un artista molt polifacètic. Ha treballat tota mena de tècniques en camps tan variats com la pintura, el gravat, l’escultura o el disseny industrial, i ha dut les seves creacions arreu de Catalunya i a nivell internacional.

L’obra que va presentar a la Biblioteca és una mostra del seu talent creatiu i té un objectiu  molt clar: reivindicar el llibre de col•leccionista i el retorn a les edicions de bibliòfil en una època com l’actual en la qual sembla que l’edició en paper perd protagonisme davant els sistemes de lectura digitals, els llibres electrònics, les xarxes socials i Internet.

La presentació va tenir dues parts. En primer lloc, es projectà un audiovisual sobre el llibre realitzat per Eulogi Domènech, amb música del jove Adrià Domènech. Després, el propi Poc va parlar breument de l’objectiu del seu llibre i es va iniciar un col•loqui amb tots els assistents. L’artista volia que hi hagués un diàleg entre tots i hi van sorgir temes interessants com la importància de la  creativitat en temps de crisi, les tecnologies aplicades a la creació artística…
Aquesta presentació s’inclou en el programa 3L de foment de la llengua, la lectura i la literatura que impulsa l’Institut Municipal de Cultura per mitjà de la Biblioteca Central.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*