Inici Destacats L’igualadí David Murgadas porta la seva música als Estats Units

L’igualadí David Murgadas porta la seva música als Estats Units

COMPARTIR

El mestre guitarrista igualadí David Murgadas ha fet tres concerts de guitarra del segle XVIII a l’àrea metropolitana de Houston (Texas) de la mà de l’American Institute for Catalan Studies (AICS) als Estats Units. Murgadas ha interpretat al llarg d’aquesta setmana la seva proposta anomenada “1714. Terra de guitarra”.

David Murgadas esdevé un dels guitarristas catalans més prolífics dins el món guitarrístic català. És professor superior de guitarra clàssica i Màster en la praxis de la interpretació de la música antiga.

Des de 2008 es professor i director artístic del SONA A GUITARRA: Curs d’orquestra de guitarres i Concurs Internacional per a joves guitarristes i professor al Conservatori Professional de Música d’Igualada des de l’any 1995

Reconegut a nivell internacional David Murgadas realitza concerts, cursos i conferències arreu. És creador de diversos grups de cambra i ha realitzat diversos enregistraments. Cal destacar el Cd CODEX amb obres de Santiago de Murzia on ha versionat les peces originals amb la incorporació d’instruments de la cultura catalana: sac de gemecs, viola de roda, flautí, flabiol i percussions.

L’AICS ha patrocinat múltiples visites d’artistes catalans als Estats Units i ha col·laborat amb entitats situades a Catalunya per tal de col·laborar i desenvolupar gran diversitat de projectes culturals i facilitar l’intercanvi d’informació.

A més de l’orientació, ajut, acolliment i suport als catalans nouvinguts, l’AICS té també com a objectiu donar a conèixer Catalunya als Estats Units d’Amèrica i exposar la seva realitat a través d’aspectes històrics, polítics, culturals, artístics o econòmics.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*