Inici Societat L’igualadí David Andrés serà el nou xef de l’històric restaurant barceloní Via...

L’igualadí David Andrés serà el nou xef de l’històric restaurant barceloní Via Veneto

COMPARTIR

El xef igualadí David Andrés es posa al capdavant del restaurant barceloní Via Veneto, un restaurant amb més de 50 anys de trajectòria i referent en la història gastronòmica de la ciutat. Actualment, Via Veneto compta amb una estrella Michelin. La decisió del xef igualadí arriba unes setmanes després de fer pública la seva marxa del restaurant ABaC de Barcelona, on Andrés hi portava més de nou anys, els darrers sis com a cap de cuina.

David Andrés es posa, doncs, a dirigir la cuina de la família Monje, “una família mítica en el món de la restauració”, tal com apunta Andrés que, afegeix, “a part de ser un gran honor professional, representa una oportunitat única i irrefutable per treballar una altra vegada en una estructura d’empresa familiar en la qual sempre m’he sentit còmode, perquè representa perfectament els meus valors”.

Andrés, enceta una nova etapa en la qual es proposa “lluitar al màxim per tal que el treball del nou equip sigui digne successor dels grans xefs que fins ara han dirigit la mítica història d’aquesta casa”.

El cuiner igualadí començarà a desenvolupar les seves funcions com a xef del Via Veneto aquest dissabte 1 de juny i compaginarà la direcció d’aquesta cuina amb la del seu projecte familiar a Igualada, el restaurant –i el recent inaugurat hotel– Somiatruites.

El xef David Andrés, format a la prestigiosa escola Hoffmann, ha treballat a les cuines de Neichel, Xavier Pellicer, els germans Roca i a l’ABaC de Jordi Cruz. Actualment és el xef del restaurant Via Veneto de Barcelona, a més de tenir el seu propi projecte a la seva ciutat natal, Igualada, el restaurant i hotel Somiatruites, juntament amb el seu germà, l’arquitecte Xavier Andrés.

El 2017 va ser proclamat, per tercer any consecutiu, millor xef jove de la península pel prestigiós concurs San Pellegrino Young Chef i, a principis de 2017, la famosa revista Forbes el va considerar un dels joves més influents d’Europa, sent capdavanter en la categoria d’Arts. La seva proposta culinària combina els productes de la terra amb la cuina d’avantguarda.

FER UN COMENTARI

*