Inici Destacats L’igualadí Carles Prat impulsa un cor virtual amb més de seixanta cantants

L’igualadí Carles Prat impulsa un cor virtual amb més de seixanta cantants

COMPARTIR

Després de gairebé un mes del llançament de la proposta del tenor i compositor igualadí Carles Prat, ja es pot escoltar el resultat del cor virtual que interpreta l’obra O sacrum, de Prat, en el que han participat més de seixanta cantants.

Arran del confinament decretat a mitjans de març a la Conca d’Òdena i fruit de l’aturada de l’activitat, especialment per la part cultural, Carles Prat va llançar a través de les xarxes socials, la proposta de realitzar, a través d’un cor virtual, la interpretació d’una peça del mateix autor, de manera col·lectiva però mitjançant l’enregistrament individual, ja que tothom estava aïllat a casa seva.

La proposta, que era oberta a tothom qui volgués participar, oferia un vídeo amb la partitura general i l’àudio, així com quatre versions amb cadascuna de les quatre veus destacades, per tal que al seguir amb auriculars per enregistrar la pròpia veu, fos més còmode pels participants. Tots els i les cantants, seixanta tres, van fer arribar el seu enregistrament de vídeo i veu, que s’han agrupat, editat i mesclat, per poder obtenir el resultat final. Daniel Prat, músic i germà del compositor, ha estat l’encarregat de la producció d’aquesta proposta que a partir d’avui ja es pot veure i sentir.

“Quan vaig llançar la proposta no sabia quina rebuda tindria ni què en sortiria, i la veritat és que ha estat tota una experiència. Rebre vídeos de gent que no coneixes i que es fan seu el projecte és molt interessant i gratificant alhora. Per mi ha estat una experiència nova, mai abans havia fet música d’aquesta manera” afirma el compositor igualadí.

Prat afegeix que “en un temps en que és incert saber quan podrem tornar a gaudir de concerts o de propostes musicals, poder engegar un projecte d’aquestes característiques i que agafi forma, creixi i tingui un bon resultat, podent sentir una peça pròpia, és com un petit oasi personal en una situació tan complicada per la música i la cultura a casa nostra”.

El bon resultat obtingut i la inquietud del compositor igualadí per mantenir l’activitat musical i combatre l’aïllament provocat pel COVID 19, l’han portat a treballar en una nova peça, escrita especialment per aquesta ocasió, per llançar en breu una nova proposta i que encara més persones puguin participar i formar part d’un segon cor virtual.

Carles Prat (1985), tenor i compositor, compagina l’activitat com a cantant professional amb la creació musical, especialment repertori coral. El resultat d’aquest projecte així com tota la seva obra i trajectòria es pot trobar a www.carlespratvives.com

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*