Inici Destacats L’Igualada surt sense punts del partit contra el Voltregà

L’Igualada surt sense punts del partit contra el Voltregà

L’Igualada Calaf Grup va firmar davant el Club Patí Voltregà la que probablement va ser una de les seves millors actuacions de la temporada davant d’un rival que va mostrar un nivell de joc molt similar. A Les Comes s’hi va viure un partit molt igualat amb incansables intents ofensius per part dels dos equips i una defensa arlequinada més sòlida que d‘altres encontres. Però al final del partit, amb un 3 a 4 favorable als osonencs, els punts marxaven de Les Comes.

L’Igualada va tenir ben aviat la primera oportunitat del partit. Al minut 1, els arlequinats van disposar d’una falta directa perquè l’àrbitre va ensenyar la blava a Armengol per empènyer a Emanuel García, quan es va quedar sol davant de Candid Ballart. El davanter argentí va ser l’encarregat d’executar la falta directa però el porter d’Arenys de Munt va poder aturar-li perquè el jugador de l’Igualada era massa a prop del porter al moment de rematar.

Els locals no es van arronsar per aquesta primera oportunitat fallada i van lluitar de tu a tu amb el Voltregà, exhibint ambdós equips un bon hoquei, en especial, en atac. Per part dels arlequinats, durant els primers minuts de joc, Met Molas i Francesc Bargalló eren els homes que portaven més perill, obligant a Candid Ballart a estirar-se i a la defensa osonenca a no distreure’s. El Voltregà també va mostrar bones idees en atac, sobretot Gerard Teixidó i Ignacio Alabart, però una bona defensa i un Elagi ben posicionat van evitar qualsevol problema major. Els primers minuts de la primera part van estar molt marcats per les constants interrupcions, ja que al minut 7 de partit l’Igualada ja acumulava quatre faltes.

Al minut 8 de partit, Ignacio Alabart marcava el primer dels seus tres gols de la nit i desfeia la igualtat al marcador. El 0 a 1 no va trencar ni de bon tros el partit, perquè només un minut més tard, Met Molas apareixia al segon pal per rematar una passada al mil·límetre d’Emanuel García per posar l’empat a 1 contra el seu ex equip. Amb el marcador igualat un altra vegada, els dos equips van desplegar un joc vertical amb rèpliques constants a les dues àrees. L’Igualada sortia amb la pilota controlada i en més d’una ocasió va donar un ensurt el Voltregà, tot i que els homes de Ferran López també van provar-ho al contraatac. Però la densa osonenca, l’stick de Candid Ballart o el pal de la porteria s’interposaven per fer pujar al marcador el segon gol dels locals. La defensa igualadina també es va saber desfer del perill que portaven homes com Armengol o Alabart.

Al minut 21 de partit, la parella arbitral xiulava un penal en contra de l’Igualada. Gerard Teixidó va intentar transformar la pena màxima, però Elagi Deitg li va endevinar les intencions i va aturar la bola, per després llançar-la ben lluny amb el seu stick, allunyant el perill de l’àrea local. L’aturada del capità de l’Igualada va ser una injecció de moral per l’equip local, que pràcticament al següent atac, aconseguia posar-se per davant al marcador. Al minut 23, en una jugada on gairebé tots els jugadors de camp i Ballart eren a l’àrea del Voltregà, una pilota que rematava Sergi Pla, la tocava Armengol i acabava dins de la seva pròpia porteria. L’acta de la Federació Espanyola de Patinatge li va donar el gol a Sergi Pla, per ser l’últim home que tocava la pilota.

Però encara faltava una mica més d’un minut per arribar al descans, temps que va resultar ser suficient perquè l’Igualada no marxés al descans per davant en l’electrònic. Al minut 24 Emanuel García veia la blava i el Voltregà tenia una falta directa que aquest cop Ignacio Alabart la va marcar picant la pilota per sobre d’Elagi i fent-la entrar per l’escaire. Amb poc temps per generar més perill, els jugadors van enfilar camí als vestuaris amb un marcador que probablement reflectia a la perfecció el que s’havia vist a la pista.

A la represa, el Voltregà es va avançar aviat amb un xut d’Alabart des de fora l’àrea, que aconseguia un hat-trick. A partir del 2 a 3, la segona part es va viure a un ritme frenètica i “molt condicionada per l’actuació arbitral”, en paraules del tècnic de l’Igualada, Ferran López. Els dos equips van tornar a apostar per un joc vertical, que de nou, va permetre veure al públic de Les Comes ocasiones a les dues porteries. L’Igualada no va abaixar els braços per anar darrere del marcador i va buscar amb insistència el 3 a 3, mentre que es defensava, sense gaires ensurts, de les bones accions ofensives dels homes de Francesc Linares.

Però al minut 42 de partit, la parella arbitral va xiular un penal favorable al Voltregà per uns peus de Tety Vives dins de l’àrea que tant el públic de Les Comes i la banqueta igualadina va protestar amb força. Javier Armengol va tornar a ser l’encarregat d’executar la pena màxima i aquest cop Elagi no va poder aturar la seva rematada per posar el 2 a 4 al marcador. Dos gols de diferència eren una distància massa gran pel que s’havia vist a la pista. Però ni amb això l’Igualada va renunciar al joc que havia demostrat al llarg d’aquells 42 minuts. Des del quart gol del Voltregà fins al final, el domini del partit va ser pels arlequinats, que no van renunciar a escurçar distàncies a un Voltregà que ja tenia nou faltes.

Els locals van mantenir un ritme frenètic en atacs a pocs minuts del final; als visitants gairebé no els durava la pilota. Tot i que els jugadors de l’Igualada van demanar a la parella arbitral en més d’una ocasió que el Voltregà podia haver comès la desena falta, aquesta no va arribar fins al minut 49. Emanuel García, un altre cop, va ser l’encarregat d’executar-la, però també altre cop, Ballart va poder-li aturar. A escassos 40 segons pel final, Sergi Pla va escurçar distàncies amb un tercer gol que per infortuni de l’Igualada, va arribar massa tard. Amb el xiulet final, sorollosa escridassada del públic de Les Comes, que va veure com els tres punts s’escapaven a pesar del bon partit del seu equip.

L’entrenador de l’Igualada, Ferran López, va destacar que “l’equip ha treballat molt i ha fet un partit molt complet, però a l’esport, això no és sinònim de guanyar”. Aquesta dolorosa derrota encara manté a l’Igualada en posicions de descens, cosa que Ferran López considera que “ens condiciona, però no és preocupant. La preocupació seria si l’equip no corregués”. El pròxim partit serà dissabte següent a les 21:00 hores a la Torre Roja, pista del Club Hoquei Caldes.

FITXA TÈCNICA

Igualada Calaf Grup: Elagi Deitg, Francesc Bargalló, Met Molas (1), Sergi Pla (2) i Emanuel Garcia – equip inicial – Tety Vives, Roger Bars i Dani López.

Club Patí Voltregà: Candid Ballart, Eric Vargas, Gerard Teixidó, Javier Armengol (1) i Dani Rodríguez – equip inicial – Ignacio Alabart (3) i Xavier Crespo.