Inici Destacats L’Igualada s’allunya de la zona de descens després de superar el Caldes

L’Igualada s’allunya de la zona de descens després de superar el Caldes

L’Igualada viu un dels moments més dolços de la temporada i contra el Club Hoquei Caldes ho va certificar amb una nova victòria. Els homes de Ferran López encadenen així tres victòries seguides i recullen 10 punts dels últims 12 possibles. Els arlequinats van fer un gran feina en defensa i van saber transformar les ocasions de les que van disposar, anant sempre per davant al marcador i sense donar gaires opcions de que el Caldes s’endugués punts de Les Comes.

Poc es podia preveure durant la primera part que el partit acabaria amb un total de sis gols. Durant el primer temps es van veure dos equips molt metòdics, que havien fet un gran treball estudiant el rival. Era un partit molt defensiu, on cap dels dos conjunts generava perill real. Igualadins i calderins van optar per no arriscar i mantenir possessions llargues de pilota, fins que el partit es trenqués i poguessin aprofitar una oportunitat.

Però enmig d’un partit on la defensa era tant important, l’Igualada va tenir un minut de brillantor ofensiva que va marcar la resta del partit. Al minut 17, Francesc Bargalló tirava de classe i veterania per transformar una falta a la frontal de l’àrea, a l’esquerra el punt de la falta directa. El de Sant Sadurní va superar a Cesc Campor amb un xut directe que va entrar per l’escaire, l’únic forat que hi havia a la porteria. I només 43 segons més tard, Tety Vives marcava el segon amb un xut creuat, després d’un magnífic contraatac. Un minut elèctric en una primera part marcada per l’ordre defensiu.

La segona part va començar de manera immillorable. Al primer minut de joc, Roger Bars feia el tercer amb una magnífica vaselina després d’una passada de Sergi Pla. En un partit on es prioritzaven les defenses, l’Igualada havia tret petroli de les seves oportunitat i tenia una còmoda renda de tres gols quan va arribar el pitjor tram del partit. Al minut 30 el Caldes va reduir distàncies mitjançant Xavi Rovira. Els jugadors de l’Igualada van protestar l’acció i van reclamar alçària, però el gol va pujar al marcador.

A la jugada següent, Roger Bars va rebre una falta descomunal que el va deixar estès a terra, queixant-se d’un cop a les espatlles. El Pavelló de Les Comes va reclamar la targeta blava i els jugadors de l’Igualada van intentar parlar amb la parella arbitral, però l’acció va acabar sense falta del Club Hoquei Caldes. Roger Bars es va haver de retirar de la pista, molt adolorit. En el post partit, Ferran López va assegurar que “el Roger està bé, ha estat un cop. No ha tornat a jugar per prevenció, però la setmana que ve entrenarà amb normalitat”.

Aquestes dues accions van donar ales al Caldes, que per primer cop des de que havia començat el partit va creure en un joc més ofensiu i somiava en endur-se alguna cosa de Les Comes. Van ser uns minuts molt difícils per l’Igualada, on el Caldes va pressionar molt intensament i amb més ritme. L’Igualada, que semblava que el gol en contra l’havia col·lapsat una mica, va patir amb el joc del Caldes i li costava circular la bola, però va fer un esforç majúscul que li va permetre mantenir el 3 a 1 fins que a falta de deu minuts del final, va tornar a dominar el partit.

Als minut 34 i 38 hi van haver dues faltes directes, per acumulació de deu faltes. Primer el Caldes i després l’Igualada no van aprofitar l’ocasió. Però Emanuel García, que no havia pogut transformar la falta, no va renunciar a aportar el seu gol a la victòria i al minut 40 va aprofitar una passada esplèndida de Bargalló per rematar a plaer el 4 a 1. Una altra vegada amb tres gols de renda, l’Igualada va tornar a dominar el partit, amb bones passades, jugant més la pilota i marcant el ritme. El Caldes pressionava, però els arlequinats es van sobreposar.

A falta de tres minuts del final, Sergi Pla va aparèixer i va fer una fantàstica vaselina per posar el 5 a 1 definitiu i merescut. Amb aquesta nova victòria, l’Igualada encadena la millor ratxa de la temporada i es col·loca vuitè amb 29 punts, deixant el descens a sis punts. Ferran López va admetre que “el Caldes ho ha posat molt difícil, però ens hem sabut adaptar al joc per guanyar”. El tècnic arlequinat va matissar la bona feina defensiva dels seus jugadors i va dir que “quan la classificació té aquests números, el primer que has de fer és treballar i ordenar-te, i ho vam fer”.

El pròxim compromís de l’Igualada torna a ser a Les Comes, el proper dissabte dia 29 a les 18:30 davant el Girona.

FITXA TÈCNICA

IGUALADA HC: Elagi Deitg, Roger Bars (1), Met Molas, Sergi Pla (1) i Emanuel Garcia (1) – equip inicial – Francesc Bargalló (1), Tety Vives (1). Dani López, Jordi Méndez, Manuel del Valle.

CALDES: Campor, Galbas, Mulera, Rovira (1) i Acsensi, -equip inicial- Urbano, A. Acsensi i Blanquer.