Inici Destacats L’Igualada Rigat diu adéu al somni de la Final Four europea

L’Igualada Rigat diu adéu al somni de la Final Four europea

No va poder ser. Tot i la mobilització de l’afició i el bon paper de l’equip, serà el Sarzana qui jugarà les semifinals de la World Skate Europe Cup el pròxim mes d’abril. El matx es va allargar fins la pròrroga, on els italians van aconseguir el 3-3 definitiu que els donava el pas a la següent ronda, amb un 7-8 favorable al final.

7 penals (4 per l’Igualada), 5 faltes directes (3 per l’Igualada) i 3 targetes blaves (2 per l’Igualada), van acabar sent claus, ja que els arlequinats només van poder transformar dos jugades a pilota aturada, mentre que el tercer gol del Sarzana, de falta directa, va significar la seva classificació. Al final de la pròrroga, ni amb cinc jugadors a pista, ni amb la força del pavelló, va ser possible aconseguir el gol que hauria decidit el partit als penals

Tot i l’amarga eliminació, el matx va començar de la millor manera possible. Al minut 1 de joc, César ‘Tety’ Vives transformava un penal. Només dos minuts més tard, el mateix jugador va tenir una nova oportunitat des del punt de la pena màxima, però el porter italià Simone Corona va endevinar-li les intencions aquesta vegada. Els arlequinats van insistir, però els va faltar un punt d’encert, ja que Simone Corona es va lluir amb una gran actuació.

Al minut 6 va ser el conjunt italià qui va tenir un penal a favor. Penal que Elagi Deitg va aturar amb una intervenció magnífica – la primera de moltes – però la parella arbitral va indicar que s’havia de repetir i a la segona, Davide Borsi va enviar la pilota al fons de la xarxa. La igualtat al marcador va igualar una mica el joc, fins al moment dominat pels locals. Els arlequinats buscaven el gol, però amb l’empat, les possessions eren molt curtes.

El Sarzana va tenir opció de posar-se per davant perquè al minut 9 de joc, ‘Tety’ Vives va veure una targeta blava i va donar una falta directa als italians, però Elagi Deitg va endevinar les intencions de Rampulla i va mantenir l’1-1 al marcador. La rèplica de l’Igualada Rigat, també des del punt de penal, va ser per Baliu al minut 14, però el capità de l’Igualada no va marcar la ocasió, que es va estavellar al pal.

Passat l’equador de la primera meitat, el ritme de joc es va equilibrar. L’Igualada Rigat va començar a fer més forta la seva defensa i al Sarzana cada cop li era més difícil portar més perill a la porteria d’Elagi Deitg si no era amb xuts exteriors. Els arlequinats es van créixer amb el pas dels minuts, i a les acaballes de la primera part van materialitzar-ho amb dos gols de Sergi Pla. El ‘7’ de l’Igualada Rigat va transformar primer una falta directa – el jugador argentí Ipiñazar va veure una targeta blava – i a 10 segons del final de la primera meitat es va inventar una jugada en solitari a una àrea farcida de jugadors i va trobar la manera de anotar el gol, el 3 a 1, que posava a l’Igualada Rigat per davant a l’eliminatòria (7-6).

A la represa, es va veure un Sarzana força afligit pel resultat. El ritme del partit va baixar molt, sobretot després de la novena falta dels italians i d’un nou penal errat pels visitants, que Elagi Deitg va aturar amb el casc (27’). Amb un Sarzana força tocat, a l’Igualada Rigat no va trobar el punt d’encert necessari, ni contraatacs, ni teixint jugades i tampoc a pilota aturada: Sergi Pla va errar una falta directa per la desena del Sarzana (40’) i els italians, un penal (42’).

Una de les poques errades defensives de l’Igualada Rigat en tot el partit va significar el segon gol del Sarzana, que igualava l’eliminatòria i forçava la pròrroga. Els dos equips, amb 9 i 14 faltes respectivament, van baixar revolucions i van optar per anar a la pròrroga, que va ser letal per l’Igualada.

El Sarzana es va avançar al primer minut de pròrroga perquè els italians es van avançar de falta directa mitjançant Rampulla, ja que l’Igualada Rigat va cometre la desena. L’Igualada va tenir la rèplica pràcticament de forma immediata, perquè el Sarzana va cometre la quinzena falta directa, però Sergi Pla no va transformar-la. Al 54, els arlequinats van tenir un altre penal, però Roger Bars tampoc va marcar-lo. Aquestes dues jugades a pilota aturada van acabar per ser claus, en benefici del Sarzana.

L’Igualada Rigat va jugar gairebé la meitat la segona part de la pròrroga amb un jugador menys per una targeta blava a Méndez, cosa que va limitar molt el joc igualadí. L’últim minut de joc, Ferran López va canviar Elagi Deitg pel cinquè jugador a pista. Els jugadors ho van intentar amb insistència als últims instants. De fet, Simone Corona va ser clau -aturant una pilota, però amb el xiulet final, el marcador indicava 3-3, un 7-8 al global, que donava el pas al Sarzana.

El capità de l’Igualada Rigat, Ton Baliu, va atendre la premsa després de l’eliminació i va considerar que “no hem sabut tancar el partit amb el 3 a 1”. El seu entrenador, Ferran López, confirmava que «el vestuari està tocat, però són llàgrimes de ràbia i orgull”. El tècnic va posar en valor el treball del seu equip a pesar de l’eliminació i va dir que “estic orgullós de l’equip, del públic i de ser l’entrenador de l’Igualada Rigat”. López també va reconèixer el bon treball del rival i sobre el seu equip, també va declarar que “hem errat moltes pilotes aturades i això es paga car. També podríem haver sentenciat l’eliminatòria amb molts contraatacs.» Tot i això, López va donar la cara pel seu equip, de qui va dir que “no podem recriminar res a aquests jugadors que ho han donat tot. Tot el que s’havia de fer en aquest partit s’ha fet.»

FITXA TÈCNCICA

Igualada Rigat: Elagi Deitg, Oriol Vives, Sergi Pla, Ton Baliu i Roger Bars – equip inicial – Jordi Méndez, Tety Vives i Met Molas.

Hockey Sarzana: Simone Corona, Davide Borsi, Ipiñazar, Rampulla, Rossi– equip inicial – Perroni, Fantozzi.