Inici Destacats L’Igualada haurà de remuntar per mantenir-se viu a la CERS

L’Igualada haurà de remuntar per mantenir-se viu a la CERS

L’Igualada va caure derrotat per 4 gols a 1 a la pista del CGC Viareggio, en un partit complicat amb un dels millors equips d’Itàlia i un os dur a Europa. Els italians van dominar ambdues parts i es van mostrar veloços i verticals, però també capaços de crear un bon teixit defensiu. L’Igualada, que no va ser descaradament inferior, va jugar un dels partits més defensius de la temporada tot i encaixar quatre gols. El gol d’Emanuel García deixa una renda de tres gols favorable al Viareggio que el tècnic i l’equip confien remuntar d’aquí cinc setmanes.

El Viareggio va avisar ben aviat. Durant el primer minut, tres internades que portaven perill a l’àrea de l’Igualada, i de l’última, en van aconseguir treure un penal. El va tirar un especialista, l’ex del Reus Xavi Rubio, però l’Elagi Deitg va aconseguir aturar-li el tir. Tot i així, el conjunt entrenat per Alessandro Bertolucci no va donar un respir i va continuar pressionant amb insistència, cosa que incomodava el joc dels arlequinats.

La pressió i les arribades dels italians aviat van tenir recompensa, perquè al minut cinc de partit s’aconseguien avançar mitjançant Mirko Bertolucci. Amb una jugada combinada amb Montigel, l’argentí va simular el xut per assistir al seu company, que ben posicionat al segon pal, va aconseguir posar l’1 a 0 a l’electrònic. L’Igualada no va canviar la seva dinàmica pel gol en contra. Va seguir defensant-se d’un equip que estava mostrant un nivell molt alt i esperaven la seva oportunitat per tenir ocasions de gol.

Els homes de Ferran López no van fer un mal partit, la seva tasca defensiva era notable, tot i que estava patint força. El Viareggio recuperava amb facilitat pilotes i les seves ofensives eren força constants. Al llarg de la primera part, el porter de l’Igualada, l’Elagi Deitg, va resultar ser providencial aturant cinc xuts a porteria del conjunt italià.

La resta d’ocasions, es van estavellar en la defensa igualadina, que estava aguantant un bon resultat com era l’1 a 0. En canvi, de cara l’atac, els arlequinats arribaven a l’àrea contrària, però els italians també tenien molts recursos defensius i un bon porter, i als visitants els va ser molt difícil trobar un forat en aquella defensa per poder rematar amb contundència.

La segona part va començar amb mal peu per l’Igualada, que als 36 segons ja va encaixar el 2 a 0. En una sortida de pilota des de la pròpia àrea, el conjunt arlequinat la va perdre i l’equip italià va encarar porteria. Tot i que la primera rematada no va entrar, Nicola Palagi, capità del Viareggio, va aprofitar el rebot per posar dos gols de distància.

Amb el segon gol en contra, el partit va seguir una dinàmica similar: les possessions de l’Igualada eren curtes i no havia deixat de patir. El Viareggio, que havia marxat al descans amb 5 faltes, en va cometre dues més després del gol que el deixaven només a tres de la falta directa. Tot i això, la parella arbitral no n’hi va assenyalar cap més; i l’Igualada, que només n’havia comès una a llarg de la primera part, va arribar a empatar a 7 faltes amb els italians.

Tot i això, en el segon temps, l’Igualada va crear força més ocasions de gol i va obligar a Leonardo Barozzi a intervenir. Dos míssils llunyans de Bargalló o una combinació entre Sergi Pla i Met Molas van exigir al porter italià a estirar-se i a treure el guant. Quan semblava que l’Igualada podria aprofitar una d’aquelles ocasions, el Viareggio marcava el tercer gol al minut 41 de partit, en un rebot que Gavioli va fer passar per sota les cames d’Elagi Deitg.

Tres minuts més tard, el patiment dels arlequinats es va veure recompensat amb el gol d’Emanuel García, que desviava al fons de la porteria una rematada de Met Molas. Però l’alegria li va durar en poc a l’Igualada, ja que a la jugada següent, la parella arbitral li va assenyalar un penal en contra i li va mostrar la targeta blava a Bargalló. L’encarregat d’executar-lo seria Xavi Costa, que aquest cop no va fallar. Durant els últims minuts de partit, no hi va haver cap ocasió clara per cap dels dos conjunts ni cap opció a pilota aturada. El resultat final marcava un 4 a 1 que deixa al Viareggio més a prop de la Final Four que no pas l’Igualada, però amb 50 minuts pendents de jugar, aquest cop, a Les Comes.

Ferran López, l’entrenador de l’Igualada, es va mostrar segur a la pregunta sobre la continuïtat del seu equip a la competició europea: “L’Igualada està viu. Ningú m’ha dit que la CERS s’hagi acabat. L’eliminatòria es tancarà a Les Comes”. Sobre el partit de tornada, el tècnic de Sant Sadurní va fer reiterats incisos sobre la importància del ‘factor pista’: “Hem de conscienciar a la gent perquè vingui i ens ajudi. No seria la primera vegada en aquest club ni en la història de l’hoquei patins que es remunta un 4 a 1”.

El partit de tornada no serà fins el proper 5 de març, d’aquí cinc setmanes. El proper compromís de l’Igualada torna a ser d’OK Lliga, el proper dissabte 11 de febrer a la pista del Reus Deportiu.

FITXA TÈCNICA

CGC Viareggio: Leonardo Barozzi, Nicola Palagi (1), Fernando Montigel, Xavi Costa (1) i M.Bertolucci (1) – equip inicial – Xavi Rubio, Davide Gavioli (1) i Samuelle Muglia.

Igualada Calaf Grup: Elagi Deitg, Tety Vives, , Emanuel Garcia (1), Sergi Pla i Met Molas – equip inicial – Francesc Bargalló, Roger Bars i Dani López.