Inici Hoquei L’Igualada femení tanca l’OK Lliga vuitè i fent baixar el Sant Cugat...

L’Igualada femení tanca l’OK Lliga vuitè i fent baixar el Sant Cugat (4-1)

L’Igualada va tancar amb una treballada victòria, davant el PHC Sant Cugat, la temporada 2014-2015. La derrota de les santcugatenques, juntament amb la victòria del HC Girona, va suposar per a les visitants el descens a la Primera Nacional Catalana. La victòria igualadina suposava també l’únic partit on ha remuntat un marcador advers.

[Img #22889]El partit començava com era d’esperar; un Sant Cugat molt concentrat i disciplinat anava pel partit des del primer segon per assegurar-se la permanència. Amb una victòria només depenien d’elles. Amb un empat o derrota depenia del resultat del HC Girona contra el Sta. M. Del Pilar, cuer de la classificació.

El Sant Cugat tenia les seves primeres ocasions, però la bona feina de la portera Laia Navarrete, absent per lesió en els darrers partits, mantenia el marcador a zero. L’Igualada estava més pendent de controlar el partit i allargar les seves possessions, que mica en mica, anava aconseguint.

S’avancen les vallesanes

Al minut dotze el Sant Cugat s’avançava al marcador amb gol de la Maria Monllao (0-1). Un minut després, l’àrbitre assenyalava penal favorable a les visitants. Una ocasió clara per augmentar les diferències, però que la Maria Rosa Tamburini no aprofitaria en estavellar la bola al pal.

Amb el mínim avantatge visitant s’arribava al descans. L’Igualada jugava bé però no aprofitava les ocasions. Mentrestant el Girona guanyava còmodament el seu partit. El Sant Cugat havia de guanyar a Les Comes.

A la segona part l’Igualada era més incisiu i directe. Al minut sis l’àrbitre donava penal a les igualadines. La Laura Salvador no perdonava i empatava el partit (1-1).

Com si per compensar fos, a la jugada següent el jutge del partit marcava penal favorable al Sant Cugat. Però la Laia aturava el llançament de la Maria Rosa Tamburini que no podia esmenar l’errada en el refús. El Sant Cugat perdonava i arribava a la falta nou. Poc després les igualadines remuntaven el partit i la Clara Ferrer donava la volta al marcador en culminar una contra local (2-1).

L’entrenador visitant no rotava les seves jugadores i el desgast ja es notava en l’equip titular santcugatenc que arribava a la falta deu. La Laura Salvador tenia l’opció clara per deixar sentenciat el partit en el seu tram final. Però en aquesta ocasió la capitana no aconseguia augmentar la diferència i el partit entrava en una fase molt intensa en continues contres amb situacions de dos contra un per a ambdós equips.

En els darrers segons la Raquel Bernadas marcava el tercer (3-1) No hi havia temps per la remuntada visitant, però després de la sacada i perdre la bola, i sota la pressió rival, la Raquel Bernadas marcava de manera innocent el definitiu 4-1.

El PHC Sant Cugat perdia el partit i baixava a Nacional Catalana, però en cap moment va perdre la categoria i el fet de saber estar, i juntament amb l’afició que l’acompanyava , van lluitar fins al final. I va lluitar fins al final perquè és un equip amb ADN d’OKLLIGA, i només per això estem segurs de què la temporada que ve tornarà a estar a l’elit de l’hoquei patins femení.

L’Igualada repetia el mateix resultat que en la darrera jornada de la temporada passada. I també suposava per al seu rival, el descens. Però en la temporada passada les igualadines es jugaven tambè el descens jugant a la pista del rival directe; el Santa Maria del Pilar, que finalment recuperaria la plaça en ser el millor de la Federació Madrilenya. Fet que dóna plaça a l’Oklliga.

Vuitena posició

Així doncs, les igualadines acaben la lliga en 8a posició, amb 29 punts fruit de 9 partits guanyats, 2 empatats i 13 de perduts. Però aquesta temporada serà recordada per la participació a la Copa de la Reina. On tot i perdre en el primer partit contra el CP Manlleu, va fer un molt bon partit. Les osonenques s’acabarien emportant la Copa cap a casa.

Les noies de Harry Mora i Raül Ramírez han fet sens dubte un pas endavant en confiança i joc col·lectiu al llarg de la competició. Aquest progrés segur anirà a més la temporada vinent, de la que s’espera millorar la classificació d’aquesta com a mínim.

El club vol agraïr a socis, empreses, seguidors i familiars el suport que ha rebut d’aquestes al llarg de la temporada. En especial de les empreses jmcaravaning, Gabarró, Cosit i Planxat, esdedia i moltes més. Sense elles no existiríem i no hauríem pogut augmentar la família amb l’escola OKPatina. Un niu de noves promeses de l’hoquei patins que pretén ser una línia a l’infinit en la promoció d’aquest esport i que la temporada que ve donaran els primers fruits amb dos equips base.

Igualada FHCP (4): Laia Navarrete -P-, Elba Garreta, Laura Salvador (1), Marta Soler i Raquel Bernadas (2). També, Judit Baldris, Laura Torres, Clara Ferrer (1) i Sheila Torres -P-.
PHC Sant Cugat (1): Marta Nache -P-, Maria Rosa Tamburini, Blanca Soldevila, Judit Navarro i Maria Monllao (1) .
També Carmina Tamburini, Laura de Los Santos i Cristina Elie -P-.