Inici Destacats L’Igualada Femení HCP i el Capellades HC, a les finals de la...

L’Igualada Femení HCP i el Capellades HC, a les finals de la Copa Generalitat

L’Igualada Femení HCP i el CP Voltregà, a les 16.00 hores en categoria femenina, i el Capellades HC i l’HP Tona, a les 17.45 hores en la masculina, protagonitzaran aquest diumenge a Capellades les finals de la Copa Generalitat d’hoquei patins després de guanyar aquest dissabte els seus partits de semifinals.

Els quatre protagonistes de les dues finals són els equips que havien acabat primers de cada un dels grups de la primera fase de la Nacional Catalana. A la primera semifinal masculina el Tona, primer del grup B masculí, ha guanyat per 3-2 al Barça, segon del grup A, en un partit en el que els osonencs guanyaven per 1-0 a la mitja part amb un gol de Pau Chandre i han marcat el 2-0 a la segona per mitjà de Guillem Molist. Però dos gols de Lluc Vilà als minuts 18 i 21 han posat l’empat a dos i quan semblava que el partit es decidiria a la tanda de faltes directes Xavier Oliva ha marcat el gol de la victòria del Tona a 28 segons del final.

A continuació l’Igualada Femení, primer del grup A femení, ha superat per 4-2 a l’HC Palau Plegamans en una repetició de la semifinal de la temporada passada a les Comes després d’arribar al descans amb un favorable 3-1 amb gols d’Ester Ferrer, Laia Cid i Carla Claramunt per les igualadines i de Laia Juan per les palauenques. A la segona part Ona Aparicio ha fet el 3-2 i a manca d’un minut Mar Franci ha sentenciat amb el 4-2.

El següent partit ha enfrontat al Capellades, primer del grup A masculí, contra el CP Congrés, segon del B, en un partit de to molt defensiu i amb protagonisme dels dos porters que a la seva primera part ha acabat amb empat a zero. I després del descans dos gols d’Aleix Còrdoba, un només començar el segon temps i l’altre a manca de 5 minuts pel final, han decidit a favor dels amfitrions.

L’última semifinal l’han protagonitzat el CP Voltregà, primer del grup B femení, contra el CH Mataró, segon del A, i després d’un altre empat sense gols a la primera part, s’ha decidit a la segona a favor de les de Sant Hipòlit, que han marcat per mitjà d’Esther Vistós (2), Berta Ferran i Marlena Rubio, dos d’ells en els últims cinc minuts.

El Tona, campió masculí en l’edició del 2017 a Sant Sadurní d’Anoia després de derrotar a l’equip local per 6-4, intentarà repetir la gesta contra el Capellades, que jugarà la seva primera final, per aixecar el seu segon títol. I el Voltregà, que es va proclamar campió femení el 2018 a Sant Hipòlit al derrotar a la tanda de faltes directes al Sant Cugat, també aspira a guanyar el seu segon títol contra l’Igualada Femení, subcampió de la passada edició en la final que va perdre contra el Vilanova.