Inici Hoquei L’Igualada continua depenent d’ell mateix per a classificar-se per a la Copa...

L’Igualada continua depenent d’ell mateix per a classificar-se per a la Copa de la Reina tot i la derrota

Igualada FHCP
Laia Navarrete -P-, Elba Garreta, Judith Baldris, Clara Ferrer i Meri Martínez. També Sílvia Borràs
-P-, Laura Salvador (1), Marta Soler, Laura Torres i Raquel Bernadas.
Entrenadors: Raül Ramírez i Harry Mora

CH Mataró
Èrika Arellano -P-, Marta Soler (1), Carla Fontdegloria, Ona Castellví (1) i Xantal Piqué (1).
També Ariadna Escalas -P-, Laura Manzanares i Júlia Canal.
Entrenador: Oriol Feliu

Àrbitre: Jonathan Sánchez García. Molt bé. En general va tenir molts encerts. Va dominar amb
seguretat i criteri el partit, i va aplicar bé el reglament.

Les noies de Raül Ramírez i Harry Mora, tenien l’opció d’aconseguir la classificació matemàtica
davant de l’afició igualadina a Les Comes, que no va fallar, i pujar fins a la cinquena plaça a la classificació.
Per assolir-ho havien de superar al “nou” de la competició, el CH Mataró. Les del Maresme,
amb una mitja d’edat de 17 anys, no tan sols s’han adaptat ràpidament a l’elit de l’hoquei
femení estatal, sinó que a més a més ocupen meritòriament la cinquena posició a la classificació
de l’OK lliga femenina. Així doncs, segur, no seria “empresa fàcil” assolir-ho. Però la il·lusió hi era.

Les mataronines van sortir més concentrades i van dominar els primers minuts del partit creant
algunes situacions de gol que la portera igualadina Laia Navarrete, desfeia amb seguretat. Les
igualadines no aconseguien fer el seu joc i els costava frenar el joc visitant. Així, als cinc minuts
de joc, la jove Xantal Piqué aprofitava una bola morta per avançar-se al marcador. (0-1)

L’Igualada arriscaria ara per un joc més ofensiu i aconseguiria mantenir al Mataró en mode defensa.
Però ara arribaria el segon de les visitants en un contraatac – un dos contra un de llibre – que
materialitzaria perfectament la Marta Soler. El Mataró ja havia tret les seves armes de joventut,
rapidesa, tècnica i tàctica. (0-2). Amb aquest resultat s’arribaria al descans amb un Igualada desconcertat, abocat a l’atac però que no creava ocasions clares.

La segona part començaria amb un Igualada més convençut de si mateix, amb més possessió de
bola i amb llançaments entre els tres pals. En un d’ells la bola queda retinguda per la portera
mataronina Èrika Arellano i l’àrbitre assenyala el punt de penal. L’especialista, la capitana Laura
Salvador seria l’encarregada de transformar-lo. En aquesta ocasió però, el xut potent i sec de la
Laura anava a les guardes de la portera… aprofitant el rebot i amb un “ganxo” supera, ara sí, a la
portera i fa pujar el primer gol de les locals al marcador. (1-2)

Semblava que podia haver-hi partit, les igualadines apretaven i les visitants, en defensa, sumaven
tres faltes seguides per frenar el joc ofensiu local que no s’acabava de materialitzar en gols. El
públic, unes 90 persones, veia possible la remuntada de l’Igualada i estava ficat al partit vivint-lo
amb intensitat. Del possible empat a dos gols es va passar a l’1-3 en un xut llunyà de l’Ona Castellví
que la portera Laia, tapada, no va veure. Quedava però encara molts minuts per davant, concretament
deu i amb vuit faltes d’equip cadascú.

A sis minuts del final les del Maresme van arribar a les deu faltes. Una ocasió ideal per reduir
distàncies i encarar els darrers minuts amb tota la intensitat per esgarrapar, almenys, un punt. La
responsable d’executar la falta directa seria la Laura Torres, que malauradament no aconseguiria
marcar, en una bona intervenció de la portera visitant Èrika Arellano.

Dos minuts després seria l’Igualada que arribaria a la desena falta, amb la pertinent ocasió de
sentenciar el partit per a les de Mataró. Però la bona intervenció de la portera Laia Navarrete
deixaria la falta directa en anècdota.

Quedaven quatre minuts, però el resultat ja no es mouria i les igualadines tancaven una primera
volta a casa ben sorprenent. L’Igualada fins al moment, amb 13 punts, només ha guanyat quatre
punts a Les Comes; la clara victòria contra el Sta. Maria del Pilar de Madrid per 6 a 0, i l’empat
contra el CP Vilanova. La resta dels punts, 9, són el resultat de les victòries a fora contra el Girona,
el Bigues i l’Sfèric de Terrassa. A més a més, sorprèn el fet que tot i fer menys de la meitat de
punts a casa, s’han marcat el doble de gols (16) que en els desplaçaments (8). Igual que els gols
encaixats. Com a visitants 13 gols encaixats, i a Les Comes 24. Cal destacar que l’equip anoienc,
en aquesta primera volta, ha rebut la visita de Voltregà, Gijón i Palau, que són equips que lluiten
pel campionat.

La setmana vinent acaba la primer volta de l’OK lliga femenina. L’Igualada s’enfrontarà contra el
PHC Sant Cugat al CAR el proper dissabte a les 18:00 h. L’equip santcugatenc és el cuer de la classificació
de l’OK lliga femenina amb cinc punts. El club anima a tots els socis i seguidors a fer el
desplaçament per animar i acompanyar a l’equip en aquest vital partit per a la classificació a la
Copa de la Reina.

[Img #20142]L’Igualada Femení Hoquei Club Patins vol agrair al centenar de persones que van venir al pavelló
d’hoquei de Les Comes a donar suport a tot l’equip. Entre aquestes, algunes nenes i nens de
l’escola d’hoquei patins del club, l’OKpatina. I també al candidat per ERC a l’Ajuntament
d’Igualada, Josep Maria Palau, acompanyat també per Iolanda Gandia, component de
la llista republicana.

A títol informatiu, aquest cap de setmana, dues jugadores formades al club, l’Anna Gil i la Teresa
Bernadas, ambdues a l’equip francès del Coutràs, s’han classificat per segon any consecutiu per
disputar la Final Four de la Copa d’Europa d’hoquei patins femení en superar en l’eliminatòria al
vigent campió, el madrileny CP Alcorcón. En l’edició anterior, la Teresa Bernadas, juntament amb
la seva germana Raquel (actualment a l’Igualada FHCP), es van proclamar campiones d’Europa
amb l’equip madrileny. Confiem en què l’Anna Gil i altre cop la Teresa Bernadas, ara juntes al Coutràs,
s’enduguin el màxim trofeu continental a casa el proper 15 de març.

Pel club és molt important que jugadores formades aquí, tot i no ser jugadores de l’equip actual,
assoleixin tots els èxits possibles. Totes elles són un orgull i unes bones ambaixadores del club i
d’Igualada al món de l’hoquei i de l’esport. A més, quan tornin, podran abocar les seves experiències
en les nenes i nens de l’OK patina, l’escola d’hoquei patins de l’Igualada Femení Hoquei club
Patins, on precisament aquest any hi ha 25 nenes i nens. La roda continuarà.