Inici Societat L’Hospital Universitari d’Igualada se suma al dia Mundial contra el Càncer de...

L’Hospital Universitari d’Igualada se suma al dia Mundial contra el Càncer de Mama

COMPARTIR

L’Hospital Universitari d’Igualada es va sumar, el passat 19 d’octubre, a la jornada que té per objectiu sensibilitzar i conscienciar a la població de la rellevància de la detecció precoç del Càncer de Mama.

És important fer les revisions ginecològiques i de les mamografies de cribratge poblacional, ara més que mai, donada la pandèmia de la COVID 19. També es vol donar suport a les dones que estan en el procés diagnòstic, tractament o les que ja han superat aquesta malaltia.

Durant tot el dia, el personal de l’hospital va portar una mascareta de color rosa i al vespre es va il·luminar de rosa la façana de l’Hospital i des del centre encara han preparat tres activitats més.

D’una banda, el 28 d’octubre a les 15 h. hi haurà una xerrada on-line i interactiva amb la Dra. Pilar Ribes Llovet, oncopsicosexòloga de la Unitat Funcional Mama de l’Hospital Arnau de Vilanova i amb més de 20 anys d’experiència en el tractament d’aquesta patologia. Parlarà d’un tema d’interès i que preocupa a les dones que han superat el càncer de mama com és la sexualitat. Són dones que experimenten canvis en el seu cos ja sigui per la cirurgia o per les seqüeles dels tractaments i per l’aparició de la menopausa induïda per la quimioteràpia o agreujada pel tractament endocrí. La xerrada es titula Sexe…i després del càncer de mama què?. Serà, com hem dit, el dia 28 d’octubre a les 15 h i serà telemàticament. Per tal de poder participar en aquesta xerrada cal que, qui vulgui participar, es posi en contacte a través del correu electrònic diamundialcancerdemama@csa.cat. Des d’aquest correu es donaran les instruccions per connectar-se.

Una altra iniciativa particular ha sortit de la Farmàcia Atzet d’Igualada. Durant l’octubre, vendran mascaretes FFPII i braçalets de silicona de color rosa i el diners recaptats es donaran a l’Hospital Universitari d’Igualada per a les dones amb càncer de mama.

I finalment, el Taller de patch work d’Anna Ramirez ha posta a disposició del centre, per poder donar gratuïtament a les pacients intervingudes de mastectomia, d’unes pròtesis provisionals confeccionades manualment per voluntàries.

L’Ajuntament d’Igualada també es va sumar a la jornada il·luminant la seva façana de color rosa.

FER UN COMENTARI

*