Inici Societat L’Hospital Universitari d’Igualada recupera les xerrades presencials sobre l’atenció al part

L’Hospital Universitari d’Igualada recupera les xerrades presencials sobre l’atenció al part

COMPARTIR

Després de més de dos anys, l’Hospital Universitari d’Igualada recupera la presencialitat de les sessions informatives sobre l’atenció al part, que s’ofereixen mensualment. Les xerrades s’han fet de manera telemàtica des de que va esclatar la pandèmia de la Covid-19, el març de 2020. Ara, l’hospital igualadí torna a obrir les sessions informatives a les embarassades davant la millora de la situació sanitària i el relaxament general de les mesures. A més, de moment, es manté la possibilitat de seguir la sessió, també, de manera telemàtica, a través dels enllaços ja habilitats, que es poden trobar a la web www.csa.cat, a l’apartat “Vaig de part”. Segons el director assistencial hospitalari, el Dr. Jordi Monedero, aquest és un pas important per recuperar un dels espais de contacte directe amb les famílies i reforçar l’acompanyament de l’embaràs a nivell hospitalari.

La primera sessió informativa presencial serà el dijous dia 5 de maig sobre l’atenció al part amb analgèsia peridural, de 19h a 20h a la sala d’actes de l’hospital. També aquest mes de maig, el dilluns dia 9, s’oferirà la sessió sobre l’atenció al part natural, en el mateix lloc i horari. Les persones que hi assisteixin hauran de dur posada la mascareta en tot moment.

Cada mes l’hospital igualadí ofereix dues sessions informatives sobre l’atenció al part. Una dedicada al part natural i una altra al part amb analgèsia peridural. Les xerrades són d’entrada lliure i en acabar els professionals responen totes les preguntes dels assistents.

L’atenció al part natural hospitalari

La xerrada, a càrrec d’una llevadora de la sala de parts de l’hospital, es fa cada segon dilluns de mes (excepte agost) de 19h a 20h i va dirigida a les dones i parelles interessades en fer un part natural. S’informa sobre la fisiologia del part, les mesures no farmacològiques per disminuir el dolor i la motivació i l’actitud mental adequada per aconseguir-lo. Es presenten els espais i el protocol d’assistència al part natural que ofereix l’hospital.

L’atenció al part amb analgèsia peridural

La sessió informativa es fa el primer dijous de mes (excepte agost) de 19h a 20h i la fan conjuntament una llevadora de la sala de parts i el servei d’anestesiologia. En aquest cas, s’informa sobre l’atenció al part i l’anestèsia peridural. Mitjançant fotos s’explica el procés del part i s’ensenyen les sales de part i l’àrea maternoinfantil.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*