Inici Societat L’Hospital d’Igualada es reforça contra el coronavirus amb sanitaris que es recuperen...

L’Hospital d’Igualada es reforça contra el coronavirus amb sanitaris que es recuperen i donacions de diferents empreses

COMPARTIR

L’Hospital d’Igualada, que lluita des de fa gairebé un mes contra el brot de coronavirus que ja ha provocat gairebé un centenar de morts, afronta la crisi recuperant part del personal sanitari.

L’Hospital d’Igualada ha arribat a tenir un 40% del personal infectat o confinat a casa. Gradualment s’han anat incorporant professionals assistencials que ha permès recuperar, de mica en mica, l’activitat a les plantes d’hospitalització i UCI i, per tant, ja estan a ple rendiment. Els 8 llits d’UCI estan en ple rendiment i s’han habilitat 8 més, 6 d’ells a quiròfans.

Aquest dijous s’han habilitat, 45 llits a les unitats d’Hospital de Dia mèdic i quirúrgic i 25 llits a les sales d’espera de Consultes externes. Aquests llits, donatiu de les empreses Flex i Maxcolchón, han estat descarregats i muntats gràcies al Parc de Bombers d’Igualada.

Per altra banda, l’empresa igualadina Buff ha donat 10.000 euros a l’Hospital d’Igualada per destinar-los a la compra d’un videolaringoscopi d’alta tecnologia. Segons expliquen en un comunicat, es tracta d’un aparell que permet connectar endoscopis diferents a un monitor i reprodueix una imatge d’alta resolució que facilita als professionals sanitaris la visualització de les vies respiratòries dels afectats per la covid-19. Aquesta visualització d’alta resolució, doncs, permet diagnosticar millor l’estat de cada pacient.

Des del centre destaquen una bona gestió i coordinació entre els dispositius assistencials, ICS i Consorci Sanitari de l’Anoia, d’acord amb la Regió Sanitària (Servei Català de la Salut), així com la disposició de l’Ajuntament d’Igualada i de la resta de Municipis de la Conca d’Òdena.

Des de l’hospital asseguren que els ànims no defalleixen per “les bones notícies com la sortida d’una companya de la UCI i el fet que cada dia donen més resultats negatius que positius en les proves de coronavirus pel que fa al personal i la multitud d’ajudes i mostres de suport que s’han rebut ens empeny, cada dia a continuar endavant.

COMPARTIR

1 COMENTARI

  1. Buff dona 10.000 euros… …
    Y a que esperan para ponerse a confeccionar mascarillas o batas, para el personal sanitario?
    Una empresa que fabrica toda clase de prendas deportivas… no entiendo, como no se pone manos a la obra.

FER UN COMENTARI

*