Inici Societat L’Hospital d’Igualada reivindica la seguretat de les proves de prevenció del càncer...

L’Hospital d’Igualada reivindica la seguretat de les proves de prevenció del càncer de mama

COMPARTIR

Des de l’Oficina tècnica de Cribratge de l’Anoia volen animar a participar en el Programa de Detecció Precoç del Càncer de Mama. Una mamografia a partir dels 50 anys i repetida cada dos anys entre els 50 i 69 anys pot ajudar a detectar el càncer de mama en una etapa inicial, amb major èxit de curació. Malgrat aquesta importància, la pandèmia ha fet que algunes dones hagin deixat d’anar a aquests controls per por a contagiar-se de Covid-19 a l’hospital.

Les mamografies són proves senzilles que es fan en el servei de radiologia de l’Hospital Universitari d’Igualada, es realitzen amb les màximes garanties de seguretat i higiene, seguint els protocols establerts pels seus especialistes d’infeccions.

Disposen d’una sala d’espera suficientment gran per mantenir les distàncies de seguretat i han ajustat les agendes per evitar aglomeracions de persones. Cada vegada que es realitza una mamografia es porta a terme la desinfecció del mamògraf per part del tècnic de radiologia i es desinfecten totes les superfícies que han estat en contacte amb la dona.

Per tal de poder garantir les mesures de seguretat, recomanen assistir sense acompanyant, amb mascareta, fer ús del gel hidroalcohòlic i ajustar-se a l’hora de la cita; no venir abans.

En cas de símptomes com febre, tos, dificultat respiratòria o malestar general, cal avisar abans i canviaran dia i l’hora. A més a més, hauria de notificar-ho als seus referents del Centre d’Atenció Primària.

És molt important tenir l’adreça i el telèfon actualitzats en el Registre Central d’Assegurats de Catalunya, des d’on se’ls faciliten les dades per convidar al Programa. Es pot comprovar a través del 061 o des del seu Centre d’Atenció Primària.

Des del mes de juny del 2020, que es van reemprendre les mamografies de cribratge, no s’ha comunicat cap cas de Covid-19 que s’hagi contagiat a la sala d’espera de radiologia, ni al box de mamografies. Per això, des de l’hospital igualadí recorden que la prevenció del càncer de mama ha de continuar en temps de coronavirus.

FER UN COMENTARI

*