Inici Societat L’Hospital d’Igualada preveu un retorn a l’activitat habitual “per fases” i en...

L’Hospital d’Igualada preveu un retorn a l’activitat habitual “per fases” i en funció de l’evolució del coronavirus

COMPARTIR

L’Hospital d’Igualada preveu un retorn a l’activitat “per fases” i en funció de com evolucioni el nombre de casos de la covid-19. Segons ha informat el Consorci Sanitari de l’Anoia (CSA) en un comunicat, de moment només es faran les visites presencials i proves diagnòstiques urgents. Pel que fa a les operacions, a hores d’ara hi ha tres quiròfans oberts per a intervencions amb caràcter d’urgència i oncològiques. De cara a la setmana vinent esperen començar a realitzar visites de consultes externes no preferents però amb especialitats “de poc risc de contagi”. Confien, a més, en poder posar en marxa tots els quiròfans. Segons avancen, cap a finals de mes funcionarien la resta d’especialitats, que ara només s’estan atenent per telèfon.

Segons dades del Consorci, en aquests moments un 6% de la plantilla està confinada. Les hospitalitzacions han anat a la baixa i el 40% dels llits estan lliures. A més, només un de cada cinc pacients ingressats -23 dels 111- és per coronavirus. També les UCI han baixat l’ocupació. De les 12 disponibles, hi ha set lliures. Les cinc restants estan ocupades per persones que tenen el virus.

Baixa el ritme de contagis

Segons les dades, des de l’inici de la pandèmia s’han registrat 1.053 casos positius a l’hospital, 26 al llarg de la darrera setmana. La setmana anterior se n’havien detectat 46. Pel que fa a les defuncions, n’hi ha hagut una en tota la setmana i ja sumen 113.

La xifra d’ingressos també va a la baixa i, en set dies, han ingressat 13 persones. En paral·lel, 12 han pogut deixar l’hospital, fet que fa que ja s’hagin donat un total de 458 altes mèdiques.

ACN

FER UN COMENTARI

*