Inici Societat L’Hospital d’Igualada incorpora la carn Halal als àpats dels seus pacients

L’Hospital d’Igualada incorpora la carn Halal als àpats dels seus pacients

COMPARTIR

L’Hospital d’Igualada inclou, des del passat mes de novembre, la possibilitat de consumir carn Halal en els menús per als pacients, familiars i personal del Consorci Sanitari de l’Anoia, elaborats per l’empresa Càtering ARCASA.

Halal són aliments preparats segons la xaria (llei de l’islam que regula el conjunt d’activitats públiques i privades de tot fidel musulmà).

S’ha introduït, als menús que poden escollir els pacients mentre no hi hagi cap contraindicació mèdica, el pollastre i la vedella Halal. Per assegurar-ho, a la safata on se serveixen, hi ha un certificat que envia el proveïdor quan serveix el producte i que, sota la realització d’auditories, així ho autentifica.

Des del centre sanitari igualadí afegeixen que amb aquesta mesura donen resposta al pluralisme creixent de la societat i la necessitat de tenir en compte i respectar la dimensió espiritual i religiosa de les persones que hi són ateses.

Segons la Guia per al respecte a la diversitat de creences als centres sanitaris de Catalunya, l’alimentació en l’àmbit de la salut i la diversitat religiosa hauria de respectar les opcions alimentàries dels pacients. Així, quan el nombre de sol·licituds ho justifiqui, cal que el centre hospitalari intenti oferir menús adaptats, en la mesura del possible, a les peticions alimentàries de les diverses confessions, sempre que això no comporti una despesa econòmica extraordinària.

FER UN COMENTARI

*