Inici Societat L’Hospital d’Igualada farà una jornada de portes obertes per a futurs residents

L’Hospital d’Igualada farà una jornada de portes obertes per a futurs residents

COMPARTIR

Fins a 9 especialitats diferents són les ofertes que té actualment el centre igualadí per impartir formació sanitària especialitzada. Compta en 5 unitat docents: Anestesiologia i Reanimació, Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, Cirurgia General i de l’aparell digestiu, Farmàcia hospitalària, Medicina Interna i 2 unitats docents multiprofessionals que formen a metges i infermeres: Geriatria, infermeria de Geriatria i que és l’única a Catalunya, Ginecologia i Obstetrícia, Infermera obstetricoginecològica (Llevadores). A mes l’Hospital d’Igualada forma també especialistes de Atenció Familiar i Comunitària (metges i infermeres).

Des del 2007 que l’Hospital va començar a formar especialistes ha anat augmentant el nombre de residents de 6 fins als 50 residents que ha comptat l’any 2018.

Aquest any serà la promoció dotzena de residents i ofereix el Consorci Sanitari de l’Anoia (CSA) amb un total de 19 places, 11 per formar especialistes hospitalaris i 8 places per formar metges i infermeres d’atenció primària.

La formació al CSA dona la possibilitat d’estar en un entorn de treball molt proper, que permet una formació i avaluació progressiva i contínua, amb una comunitat de residents en què prima la cooperació i l’ajuda mútua en el procés d’aprenentatge i fins i tot en la vida social. Aquesta formació està basada en l’adquisició de competències necessàries per al desenvolupament de la seva feina com a especialistes, amb el suport del Centre 4D Health per fer la seva formació de simulació, actualment imprescindible com a eina formativa.

El Departament de Salut realitza periòdicament enquestes als residents i el CSA ha tret sempre bons resultats. Des de que el CSA forma residents, més d’una dotzena s’han quedat com a plantilla.

El proper 4 d’abril hi haurà una jornada de portes obertes en les que els futurs residents podran conèixer el centre i els diferents serveis que hagin escollit acompanyats dels seus tutors.

FER UN COMENTARI

*