Inici Societat L’Hospital d’Igualada acull teràpies grupals per pacients oncològics i els seus familiars

L’Hospital d’Igualada acull teràpies grupals per pacients oncològics i els seus familiars

COMPARTIR

L’AECC-Catalunya contra el Càncer ha organitzat una sèrie de teràpies grupals a l’Hospital de Igualada per ajudar a fer front a la malaltia tant als pacients com als seus familiars. Es tracta d’un programa que es va posar en marxa ara fa un any i del que s’han celebrat ja tres taller de 8 sessions amb la participació d’unes 25 persones: “Afrontar el dol”, “MoltxViure” i “Creixement Post-traumàtic”.

El taller de Creixement Post-traumàtic acaba aquest 4 d’agost, després de dos mesos de treball setmanal, i participen dones amb càncer de mama i cèrvix que comparteixen els seus testimonis sobre el procés de la malaltia en l’àmbit personal, familiar i laboral. A partir del mes de setembre es posaran en marxa nous tallers amb diferents temàtiques.

El psicòleg que dirigeix aquestes teràpies, Daniel Díaz, ha volgut agrair a l’equip sanitari i als pacients la seva participació en aquestes teràpies grupals, així com “felicitar a les pacients del taller que encara tenim en marxa per la seva motivació i constància i, en nom d’elles i meu, acomiadar a les companyes que han compartit les seves vivències i energia amb nosaltres i que avui ja no són aquí, ja que sempre estaran en el nostre record”. Aquest agraïment es va fer en un petit acte en què les pacients van regalar un dibuix a tots els professionals que les han estat atenent en aquest procés d’atenció.

Des de l’Hospital d’Igualada i el servei d’atenció psicològica al pacient i familiars amb càncer de l’AECC de Igualada s’ha donat atenció a més de 150 pacients en més de 800 visites, 3 teràpies grupals i un taller de cures en el període 2016/2017.

 

 

FER UN COMENTARI

*