Inici Cultura L’exposició ’40 anys Regió7: instantànies de quatre dècades cabdals’ arriba a Igualada

L’exposició ’40 anys Regió7: instantànies de quatre dècades cabdals’ arriba a Igualada

COMPARTIR

L’exposició «40 anys Regió7: Instantànies de quatre dècades cabdals», que commemora els 40 anys de vida d’aquest diari, es podrà veure a la Biblioteca Central d’Igualada del 12 al 26 de novembre. La inauguració tindrà lloc el dimarts 12 a les 6 de la tarda i està organitzada pel diari, l’Ajuntament d’Igualada i la Biblioteca.

L’exposició presenta un recull de notícies, fotografies i portades representatives de la vida de la Catalunya Central en els darrers 40 anys. La mostra s’obre amb el referèndum de l’1 d’octubre del 2017, on destaca una de les imatges més colpidores de la jornada, amb l’agressió a l’aleshores regidor Jordi Pesarrodona a l’escola Joncadella de Sant Joan; continua amb la presó de Lledoners i la manifestació de la Diada a Berga, el 2016. Amb imatges de més de 25 fotògrafs i redactors del diari, l’exposició pretén arribar al públic amb un discurs «representatiu dels moments commovedors i rellevants de les grans històries que han succeït en aquest territori», destaquen des del diari.

Des de la seva fundació, Regió7 ha informat sobre les primeres eleccions democràtiques després del franquisme, celebrades el 3 d’abril del 1979. És aquesta la notícia que continua el discurs expositiu de la mostra, que no oblida els quaranta anys d’informació econòmica, el sector de la viticultura, els grans incendis forestals i els desastres naturals o crims que han impactat en tota la comunitat. Els plafons que conformen l’exposició també recorren algunes de les històries de solidaritat d’aquests 40 anys: de Flors Sirera als refugiats del segle XXI; la visita de Joan Pau II a Montserrat i un recull de protestes i reivindicacions del territori i el debat permanent sobre les infraestructures. L’esport i esdeveniments culturals com la Patum de Berga també hi tenen cabuda.

Després de passar per Solsona, Sant Joan, Berga, Puigcerdà, Moià, Santpedor i Puig-reig l’exposició arriba a Igualada i després al desembre es podrà veure a Manresa i el gener a Navarcles.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*