Inici Societat L’exalcalde i l’arquitecte municipal de la Torre de Claramunt, condemnats per delicte...

L’exalcalde i l’arquitecte municipal de la Torre de Claramunt, condemnats per delicte urbanístic

COMPARTIR

El titular del jutjat penal 8 de Barcelona ha condemnat l’exalcalde de la Torre de Claramunt Ramon Ferri a un any i tres mesos de presó i a nou anys d’inhabilitació per a càrrec public i l’arquitecte municipal Jordi Cufí a un any i mig de presó i deu anys d’inhabilitació per a càrrec públic, com a autors d’un delicte continuat de prevaricació urbanística per haver permès, entre els anys 2002 i 2006, la construcció d’un complex recreatiu en sòl no urbanitzable i d’interès agrícola, a partir de la masia de Cal Tiquet. El magistrat també condemna els promotors particulars a quinze mesos de presó, 18 mesos de multa a raó de 3 euros diaris i 21 mesos d’inhabilitació per a exercir activitats professionals relacionades amb la construcció.

La sentència, a la que ha tingut accés aquest diari, insta a enderrocar tot el que van construir: deu petites edificacions d’entre 20 i 75 m² repartides pel solar, de 6.095 m². Els cost de la demolició haurà de ser assumit pels propietaris, que van fer algunes de les intervencions sense ni tan sols demanar llicència d’obres. La declaració d’un pèrit que cita la resolució conclou que la zona actualment “ofereix una imatge molt urbana, però obtinguda a base d’il·legalitats”.

El fiscal de Medi Ambient, Antoni Pelegrin, acusa el llavors batlle i l’arquitecte “d’actuar d’acord mutu i de donar diverses llicències d’obres, tot i ser conscients que no eren permesos per l’ordenament jurídic administratiu”. El jutge afirma que Ferri i Cufí “van actuar de forma sistemàtica i reiterada” en les infraccions urbanístiques. Contra aquesta sentència, els condemnats poden presentar recurs davant l’Audiència de Barcelona.

FER UN COMENTARI

*