Inici Destacats L’European Balloon Festival més excepcional per retre homenatge als sanitaris que lluiten...

L’European Balloon Festival més excepcional per retre homenatge als sanitaris que lluiten contra la covid-19

COMPARTIR

El primer vol del festival European Balloon Festival s’ha dedicat als sanitaris de la Conca d’Òdena que lluiten contra la pandèmia de la covid-19. Al voltant de 25 globus aerostàtics s’han enlairat aquest divendres a primera hora del matí des dels entorns de l’Hospital d’Igualada i, alguns d’ells, han desplegat unes pancartes on s’hi llegia ‘Amunt, Igualada’. La 24a edició del certamen arriba amb un format reduït a causa de les restriccions de la crisi sanitària i amb l’objectiu d’evitar aglomeracions de gent. Aquest divendres s’ha convidat a volar un grup de treballadors de l’Hospital i dels CAP de la ciutat.

L’European Balloon Festival celebra enguany una edició marcada per les restriccions de la covid-19. L’organització ha decidit reduir el format del festival per evitar aglomeracions i, per això, només es fan els vols del matí. A més, també s’han eliminat les activitats més multitudinàries com el Night Glow (L’encesa noctura dels globus) o la festa infantil al Parc Central.

Tot i això, els organitzadors del certamen no han volgut cancel·lar-lo i han decidit tirar-lo endavant, tot i les limitacions. En aquest sentit, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha destacat la «valentia» dels organitzadors, ja que, segons ell, «el més fàcil hagués estat no fer-lo». «Som una ciutat valenta que mai pare i que li agrada enlairar-se», ha subratllat el batlle, que al mateix temps ha agraït que el certamen hagi homenatjat als sanitaris que «fa gairebé quatre mesos van viure d’una manera molt impactant la covid-19».

De la seva banda, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, que ha assistit al festival en representació del Govern, ha apuntat que amb l’enlairament dels globus d’aquest divendres s’envia «un missatge molt clar de resistència i d’il·lusió al món i de saber-nos adaptar a aquestes circumstàncies». Calvet també ha celebrat l’homenatge als sanitaris i ha dit que al mateix temps també és un «recordatori a les víctimes de la covid». «Hem de tenir ben present que hem patit, però hem de continuar treballant per enlairar-nos», ha apuntat Calvet.

Mar Martí / ACN

FER UN COMENTARI

*