Inici Destacats L’European Balloon Festival celebrarà 25 anys recuperant el ‘Night Glow’

L’European Balloon Festival celebrarà 25 anys recuperant el ‘Night Glow’

COMPARTIR

L’European Balloon Festival comença a recuperar certa normalitat després que l’any passat hagués de celebrar una edició molt limitada a causa de la covid-19. Enguany el festival arriba a la seva 25a edició i comptarà amb la participació d’una trentena de pilots internacionals. D’aquesta manera, del 8 al 10 de juliol, s’enlairaran a Igualada un total de 32 globus pilotats per professionals vinguts de Suïssa, Itàlia, Anglaterra, Egipte o Mònaco. Una de les novetats destacades és que es recupera l’encesa nocturna de globus, el Night Glow, que se celebrarà al Parc Central en un recinte perimetrat i amb aforament limitat a 3.000 persones. Els vols de tarda continuen suspesos per evitar grans aglomeracions de públic.

L’evolució positiva de la pandèmia de la covid-19 ha permès al festival European Balloon Festival recuperar la presència de pilots internacionals en la seva 25a edició. Després que l’any passat s’hagués de fer una versió reduïda a causa de la pandèmia, enguany el certamen recupera tres vols matinals: el vol de divendres des del Parc Central, el vol de Ciutat de dissabte (amb globus que s’enlairaran des de diferents punts d’Igualada) i el vol de cloenda de diumenge. Tot i això, un dels organitzadors, Pep Valls, ha dit que es manté la suspensió dels vols de tarda per evitar grans aglomeracions.

En aquesta edició també es recupera un dels plats forts del festival, el Night Glow. Es tracta d’una encesa nocturna dels globus que es farà al Parc Central just abans del concert del grup Stay Homas, dins del festival Anòlia. Segons s’ha detallat des de l’Ajuntament, l’acte es farà dins d’un recinte perimetrat amb la gent asseguda i amb prèvia reserva d’entrada. L’aforament serà de 3.000 persones.

Des de l’organització del festival també s’ha destacat que tornen les activitats infantils a l’aire lliure, així com també les activitats culturals i lúdiques als iglús de vent en diferents indrets de la ciutat. En aquest sentit, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha celebrat que el festival pugui recuperar certa normalitat, tot i que ha apuntat que «aquest encara no és el festival que tots esperem, el de la normalitat, i confiem que això sigui l’any vinent».

Enguany es commemoren 25 edicions ininterrompudes de l’European Balloon Festival i, per recordar-ho, el dijous 8 de juliol a la tarda tindrà lloc al pati del Museu de la Pell una petita celebració de l’efemèride adreçada als pilots i a les persones que han col·laborat en l’organització de l’esdeveniment al llarg dels anys. Durant les seves 25 edicions, el festival ha atret milers d’espectadors d’arreu del país i s’ha consolidat com el festival de globus aerostàtics més important de l’Estat i del sud d’Europa.

Mar Martí / ACN

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*