Inici Destacats L’eurodiputat socialista Javier López es troba amb agents de l’economia anoienca

L’eurodiputat socialista Javier López es troba amb agents de l’economia anoienca

COMPARTIR

L’eurodiputat Javier López va visitar divendres Vilanova del Camí. La primera parada va ser a l’ajuntament on va ser rebut per l’alcaldessa Noemí Trucharte i el primer tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Francisco Palacios. També hi van assistir l’alcalde d’Òdena Francisco Guisado i el regidor socialista de La Torre de Claramunt Manuel Coca.

Javier López va signar el Llibre d’Honor on va deixar palès “el compromís de les institucions europees en la lluita per una societat cohesionada que faci del treball, dels drets i els serveis públics la seva raó de ser”.

La visita va continuar al Centre d’Innovació Anoia, on López es va reunir amb representants de PIMEC Anoia, l’Associació Polígons dels Plans, Vilanova Comerç i del Centre Tecnològic Leitat. I on també van afegir-se l’alcalde dels Hostalets de Pierola, Daniel Vendrell i el regidor masquefí, Daniel Gutiérrez.

El corredor mediterrani, a debat

Els empresaris anoiencs van fer arribar a López algunes de les qüestions que els preocupen com la necessitat de crear una indústria motriu capaç d’atraure activitat i creixement econòmic. Ramon Felip de l’associació Polígons dels Plans també va posar sobre la taula la necessitat d’inversió en el corredor mediterrani i el Port de Barcelona “per evitar la fugida de grans empreses de Catalunya i de l’Anoia”.

La formació dual i els programes de garantia juvenil com a resposta a la qualificació de les pimes

Des de PIMEC Anoia, Montse Ficapal i Ferran Llargués, van exposar a López la situació actual de les pimes catalanes “molt petites, amb poca massa empresarial i treballs poc qualificats que exigeix una inversió important en la seva formació i qualificació”. La formació dual – indústria i ensenyament – i els programes de garantia juvenil va ser un dels temes pels quals es va interessar l’eurodiputat socialista però durant la conversa en van sortir altres també importants com el preu de l’energia que paguem a l’estat “molt més cara que Alemanya i França i que resta competitivitat a les nostres empreses” va dir López.

Vilanova Comerç creu que és necessària una nova actitud emprenedora

Des de Vilanova Comerç, José Maria Escalante i Leo García, van mostrar la seva preocupació pel que consideren una pèrdua de massa industrial en sectors clàssics com el tèxtil. Caldria, diuen, una reindustrialització diferent de la de fa 20 anys i va posar en valor l’actitud més que l’aptitud de les persones emprenedores, un valor que consideren també en crisi.

Leitat aborda les ajudes europees per a la investigació i tecnificació de les empreses i els reptes de l’empresa 4.0

Montse Jorba, investigadora, i Gloria Serrano, directora de Serveis Institucionals de Leitat, van abordar el tema de les ajudes europees per a la investigació o la tecnificació de les empreses “una aposta d’Europa que després queda aturada al nostre país”. També van parlar dels reptes de la indústria 4.0 i de les possibilitats que oferiria a les empreses del país el corredor mediterrani.

Javier López va prendre nota dels temes que van centrar la reunió i va fer una exposició sobre el camí que hauria de seguir la indústria. Va parlar dels acords de París, de la reducció de residus i de l’energia, però també del comerç internacional i dels sectors del mercat que caldria protegir.

Tant l’alcaldessa vilanovina Noemí Trucharte com el primer tinent d’alcalde, Francisco Palacios van valorar molt positiva la visita de l’eurodiputat i les aportacions que havien fet agents socioeconòmics del territori.

Javier López va continuar la seva visita a l’Anoia amb un dinar amb els sindicats anoiencs i a la tarda, es va reunir amb joves socialistes del PSC de Piera on també va participar, al Consell de Federació.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*