Inici Economia L’euríbor tancarà aquest novembre amb el 0,589% i marca un nou rècord

L’euríbor tancarà aquest novembre amb el 0,589% i marca un nou rècord

COMPARTIR

[Img #2575]L’euribor diari d’aquest dijous ha tancat la sessió amb el 0,576%, el valor més baix que fins ara ha registrat des que es va iniciar la Unió Monetària el 1990. Amb aquest preu, i només a l’espera del resultat de la subhasta d’aquest divendres, l’euribor d’aquest novembre tancarà en l’índex del 0,589%, cosa que suposa marcar per cinquè mes consecutiu un nou rècord històric a la baixa en aquest indicador. L’euribor d’aquest mes de novembre és sis centèsimes més baix que el registrat el mes d’octubre i acumula 13 mesos consecutius de baixades. Les famílies amb hipoteques que s’han de revisar amb l’euríbor del novembre veuran reduir la seva quota de la hipoteca en uns 84 euros al mes.

L’euríbor és l’indicador de referència més utilitzat en els contractes hipotecaris que es signen a l’estat espanyol. L’euríbor acumula aquest mes de novembre 13 mesos consecutius de baixades i en concret els últims cinc mesos han servit per marcar mes rere mes un nou rècord a la baixa en el seu valor.

Aquest novembre, a l’espera del resultat de la subhasta del mercat interbancari que s’ha de celebrar aquest divendres, l’euribor tancarà amb un valor del 0,589%, fixant de nou el valor més baix que fins ara s’ha registrat des que es va posar en marxa la Unió Monetària el 1990. El resultat de la subhasta d’aquest divendres no afectarà substancialment aquest resultat provisional del 0,589% i si es registra alguna variació serà d’alguna mil·lèsima.

Les famílies que han de revisar la quota de la seva hipoteca en relació amb el preu d’aquest mes de novembre es beneficiaran d’una reducció substancial del preu del rebut hipotecari atès que substituiran el preu marcat el novembre de l’any passat quan l’euríbor tenia un valor del 2,044%, cosa que suposa una reducció del 71%.

En el cas d’una hipoteca tipus per valor de 125.000 euros amb un període d’amortització de 25 anys més un interès marginal del 0,75%, una família es podrà beneficiar d’una reducció de la quota hipotecària d’uns 84 euros al mes o d’uns poc més de 1.000 euros a l’any.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*