Inici Societat L’Estiu Jove d’Igualada finalitza amb el Camp de Treball i l’Agenda +16

L’Estiu Jove d’Igualada finalitza amb el Camp de Treball i l’Agenda +16

COMPARTIR

El passat mes de juliol va finalitzar una nova edició de l’Estiu Jove, la iniciativa que anualment impulsa el departament de Joventut de l’Ajuntament d’Igualada, amb un ampli programa d’activitats lúdiques i de formació per aquesta franja d’edat dins el període de vacances. El projecte vol estimular, a més, la participació juvenil local fora de l’àmbit formal, treballar diferents valors com la cohesió, el compromís i l’empoderament i generar espais de convivència i iniciativa, tots ells emmarcats dins el Pla Local de Joventut.

Aquest any, la proposta d’activitats ha treballat diferents àmbits. Per exemple, el de l’aprenentatge digital i artístic, amb propostes com casals de robòtica, casals d’aplicacions per a mòbils i tallers de dibuix manga. També les oportunitats per a menors a l’estranger, les alternatives de viatge low cost per a joves o la mobilitat internacional, amb el cicle de xerrades del Campi qui Pugui o amb xerrades dirigides a famílies i joves de com treballar d’au-pair o d’assistent lingüístic a l’estranger. L’apartat de l’agenda musical ha estat novament un dels capítols més destacats, amb l’edició 2017 del Certamen de Música Jove, i també s’ha posat l’accent en la formació en el lleure i la participació juvenil, amb cursos de premonitors i amb el camp de treball Fes-t’ho jove, centrat en la cultura de pau i en què un total de vint joves han fet realitat, com cada any, un projecte d’aprenentatge i servei a la ciutat, desenvolupant una campanya de sensibilització.

Una de les principals novetats enguany ha estat l’Agenda +16, un seguit d’activitats puntuals de diferents temàtiques com acroioga, cosmètica natural o confecció de bosses, adreçades per a joves a partir de 16 anys.

Hi ha hagut un alt nivell de participació en tot el programa i, actualment, el departament de Joventut ja està preparant la programació d’activitats de tardor i hivern, que obrirà les inscripcions a partir del 14 de setembre. Es podran fer on-line a www.igualadajove.cat o presencialment a l’equipament juvenil La Kaserna.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*