Inici Destacats L’Estat denuncia l’Ajuntament d’Igualada per una moció contra el rei

L’Estat denuncia l’Ajuntament d’Igualada per una moció contra el rei

COMPARTIR

L’Ajuntament d’Igualada ha rebut aquests dies la querella de l’Advocacia de l’Estat, que instrueix el jutjat contenciós 3 de Barcelona, per haver recolzat la resolució 92/XII del Parlament de Catalunya. Es tracta de la moció que reprovava el rei Felip VI per haver justificat la violència de l’1 d’octubre en el seu discurs televisat de dos dies després.

La moció apostava per l’abolició de la monarquia i instava totes les institucions de l’Estat a garantir la convivència, la cohesió social i “la lliure expressió de la pluralitat política a l’Estat”, i reprovava “els actes repressius contra la ciutadania” i condemnava “les amenaces d’aplicació de l’article 155 de la Constitució, la il·legalització de partits polítics, la judicialització de la política i la violència exercida contra els drets fonamentals”.

La moció va ser aprovada el passat 20 de novembre de 2018 amb el suport del PDeCAT, ERC, la CUP i Decidim Igualada, 17 dels 21 regidors del consistori. Socialistes d’Igualada es va abstenir i el PP va votar-hi en contra.

És previst que, en el ple d’aquest dimarts es debati sobre quina serà la resposta que es donarà a la querella. Malgrat que l’objectiu de l’advocacia de l’Estat és que s’acabi anul·lant l’acord del ple, la moció aprovada és una moció no resolutiva. És a dir, no implica cap acció sinó un posicionament polític.

 

 

3 COMENTARIS

  1. No soc monàrquic, pero abogo per la il.legalització immediata de qualsevol partit separatista, com també per la dissolució urgent d’aquest consistori de fanàtics nacionalistes. Multipliqueu-vos per zero d’una vegada i deixeu en pau la gent que no pretén altra cosa que la convivència pacífica entre catalans i persones de la resta d’Espanya. N’estem de vosaltres fins al capdamunt, secta groga infame. Sou pitjors que una plaga bíblica que no s’acaba mai, sou una malaltia social i un verí que ha podrit aquesta regió. A la garjola tots, lladres!

    • Ja ho veig que no ets monàrquic, ets lo següent…. de fet si abogues per l’eliminació de partits polítics i dissolució d’institucions democràtiques… No cal que t’esforcis en trobar una autodefinició…

FER UN COMENTARI

*