Inici Destacats L’espectacle de la VolCAT arriba a l’Anoia

L’espectacle de la VolCAT arriba a l’Anoia

COMPARTIR

Igualada i la comarca de l’Anoia es converteix aquesta Setmana Santa en una cita imprescindible en el món de la BTT. Igualada serà el centre neuràlgic de la VolCAT els dies 14, 15 i 16 d’abril.

La prova segueix creixent i en aquesta edició preveu que un total de 1.000 corredors entre els participants a les tres etapes i els participants a una i dos etapes, passin per Igualada per gaudir d’una de les proves per etapes amb BTT amb més senders del món. D’aquesta edició destaquen els rècords de participació femenina, participació en parelles (208) i d’estrangers, amb 20 nacionalitats diferents.

Un any més la prova mantindrà Igualada com a única seu, amb la sortida i arribada de totes les etapes. La prova transcorrerà en 180 quilòmetres i 4.600 metres de desnivell per la comarca de l’Anoia, una de les zones més espectaculars de Catalunya per a la pràctica del BTT amb una diversitat geogràfica singular amb camins, corriols, llargs ascensos, baixades sinuoses, pujades elèctriques, trams ràpids, zones tècniques i un sense fi de canvis de terreny espectaculars en un entorn boscós serpentejant entre arbres i amb l’imponent massís de Montserrat com a testimoni. Les diferents etapes passaran per municipis com Vilanova del Camí, Carme, Orpí, Miralles, Santa Margarida de Montbui, Òdena, Castellfollit del Boix, Piera, Sant Martí de Tous i la mateixa Igualada.

Recorregut

Aquest any comptarà amb una etapa inicial de 58 quilòmetres amb 1.500 metres de desnivell positiu, seguida de l’etapa reina de 77 quilòmetres amb 2.100 metres de desnivell positiu i una jornada final de 43 quilòmetres amb 1.100 quilòmetres de desnivell positiu. Finalment s’acabarà amb els millors homes i les millors dones competint en l’espectacular Eliminator.

La prova de BTT més veterana

La prova de BTT per etapes pionera i més antiga d’Espanya amb la categoria internacional UCI S2 ha aconseguit també el rècord de països participants amb 20 nacionalitats diferents. Això aporta a la prova un caràcter internacional i fa de Catalunya un aparador del ciclisme de muntanya a España de cara a la resta de països del món.

Aquesta edició de la VolCAT serà unes de les més disputades i difícils per aconseguir pujar al podi degut a la presència de corredors internacionals (20 nacionalitats diferents) i nacionals de primer nivell. Thiago Ferreira i Leonardo Paéz, dos corredors guanyadors de VolCAT en diverses ocasions, juntament amb el campió d’Itàlia Daniele Braidot, acompanyat del seu germà bessó sots campió d’Itàlia, garantitzen un gran espectacle i una prova molt disputada durant els tres dies de competició.

Tot i comptar amb la presència de professionals, la VolCAT és una prova de BTT per a tots els nivells, cadascú al seu ritme per aconseguir ser finisher. La celebració durant la Setmana Santa fa que sigui ideal per a unes vacances que uneixen oci i esport, i és una bona oportunitat per aconseguir ser finisher d’una prova per etapes en BTT per a tots aquells aficionats a la BTT, tant amateurs com experimentats.

HORARIS:

Dijous 13 d’Abril

Ø 10:00h. Obertura zona de càmping.
(Av. Catalunya, Igualada)
Ø 10:00 – 14:00h. Recollida de dorsals i acreditacions
15:00 – 19:00h. Recollida de dorsals i acreditacions
(Race Office // Av. Catalunya, Igualada)
Ø 19:00h. Briefing
(Race Office // Av. Catalunya, Igualada

Divendres 14 d’Abril

Ø 08:00h – 09:30h. Recollida de dorsals i acreditacions
(Race Office // Av. Catalunya, Igualada)
Ø 08:45h – 09:30h. Presentació d’equips
(Race Office // Av. Catalunya, Igualada)
Ø 10:00h. SORTIDA 1a etapa
(Av. Catalunya, Igualada)
Ø 14:00h. Entrega de premis
Ø 15:45h. Control de tancament

Dissabte 15 d’Abril

Ø 07:30 – 08:30h. Recollida de dorsals i acreditacions
(Race Office // Av. Catalunya, Igualada)
Ø 07:30 – 08:30h. Control de firmes
(Race Office // Av. Catalunya, Igualada)
Ø 09:00h. SORTIDA 2a etapa
(Av. Catalunya, Igualada)
Ø 14:30h. Entrega de premis
Ø 16:45h. Control de tancament

Diumenge 16 d’Abril

Ø 07.30 – 08:30h. Recollida de dorsals i acreditacions
(Race Office // Av. Catalunya, Igualada)
Ø 07.30 – 08:30h. Control de firmes
(Race Office // Av. Catalunya, Igualada)
Ø 09:00h. SORTIDA 3a etapa
(Av. Catalunya, Igualada)
Ø 13:00h. Control de tancament
Ø 13:10h. ELIMINATOR
Ø 14:00h. Entrega de premis

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*