Inici Destacats La lesió d’una ballarina obliga a suspendre l’espectacle inaugural de La Mostra...

La lesió d’una ballarina obliga a suspendre l’espectacle inaugural de La Mostra d’Igualada

COMPARTIR
Moment en el que el director artístic de La Mostra d'Igualada, Pep Farrés, anuncia la suspensió de l'espectacle. Mar Martí / ACN

La Mostra d’Igualada – Fira de teatre infantil i juvenil s’ha vist obligada a suspendre l’espectacle inaugural de la 28a edició del certamen a causa de la lesió que ha patit una de les ballarines. La funció d»El Buit’, de les companyies Impàs Dansa i Estampades, havia de tenir lloc a les nou del vespre al Teatre de l’Ateneu de la capital de l’Anoia. Segons ha relatat el director artístic de la Mostra, Pep Farrés, la noia ha patit una lesió a causa d’un accident amb una de les estructures de l’escenografia. De la seva banda, el director de l’obra, Sergi Ots, ha explicat que l’espectacle té una «posada en escena molt arriscada i de vegades passen accidents», però ha deixat clar que «tots estem bé». ‘El Buit’ és un dels 52 espectacles que formen part de la programació d’enguany de la Mostra.

L’espectacle inaugural de la 28a edició de la Mostra d’Igualada, ‘El Buit’, finalment no ha pogut pujar a l’escenari a causa de la lesió que ha patit una de les ballarines en un assaig poques hores abans de l’estrena. El director artístic de la Mostra, Pep Farrés, ha anunciat l’anul·lació de la funció pocs minuts abans de les nou del vespre a les desenes de persones que hi havia fent cua per entrar al Teatre de l’Ateneu per veure l’espectacle inaugural.

Segons ha relatat Farrés, les companyies Impàs Dansa i Estampades estaven treballant des de dilluns a Igualada per acabar d’afinar els darrers detalls de l’espectacle i aquest dimecres van poder fer un passi especial per a escolars. Amb tot, ha dit, «en un dels últims assajos hi ha hagut un accident amb una de les estructures i una de les artistes ha patit una lesió que impedeix fer l’espectacle». «El teatre és un art viu i, per això, de vegades passen aquestes coses, mentre que si fos cinema o un altre tipus d’art ho podríem arreglar, però el que té de màgic el teatre també comporta aquestes coses», ha relatat Farrés.

De la seva banda, el director de l’obra, Sergi Ots, ha explicat que l’espectacle té una «posada en escena molt arriscada» i ha lamentat que «hem tingut mala sort en un assaig a causa d’un mal moviment». Amb tot, Ots ha dit que «tots estem bé» encara que «estem en xoc i tristos per no haver pogut mostrar l’espectacle a Igualada».

‘El Buit’ és un espectacle sense text i per a tots els públics, fruit de la unió entre la companyia de dansa aèria Estampades i la companyia de dansa Impàs. El treball, inspirat en el llibre ‘El Buit’, de l’escriptora Anna Llenas, parla sobre la resiliència i la capacitat de sobreposar-se a l’adversitat i trobar-hi un sentit. Precisament, aquesta és una de les temàtiques sobre les quals la 28a edició del certamen ha volgut posar l’accent i és que la direcció artística ha volgut programar espectacles que portin a l’escenari temes poc tractats al teatre familiar i que es poden considerar «tabú» com la guerra, la por o la identitat sexual.

Mar Martí / ACN

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*