Inici Destacats L’Escorxador d’Igualada s’estrena com a recinte de vacunació massiva

L’Escorxador d’Igualada s’estrena com a recinte de vacunació massiva

COMPARTIR

El recinte de l’Escorxador d’Igualada es va estrenar dijous com a nou punt de vacunació contra la Covid-19. A aquest espai s’hi ha traslladat la vacunació a persones de fins a 55 anys dels col·lectius que a hores d’ara es vacunen amb Astra Zeneca i que fins ara es convocaven per SMS per anar al CAP Anoia, al costat de l’estació. La intenció del Departament de Salut és tenir preparats espais més amplis, de fàcil accés i condicionats només per a funcionar com a centres vacunals a la Regió Sanitària Catalunya Central.

El primer dia d’obertura de portes hi van passar 140 persones, tot i que la seva capacitat permetrà vacunar més d’un miler de persones al dia a mesura que hi hagi més dosis disponibles. Els primers vacunats al nou espai, majoritàriament docents, havien estat convocats pel sistema de tiqueting, de manera que reben un missatge al mòbil cridant-los a vacunar-se. En el missatge hi ha un enllaç que redirigeix als usuaris a una pantalla des d’on poden reservar dia i hora de vacunació i també centre de vacunació. Només es convoquen persones dels col·lectius definits fins ara com a prioritaris i en funció de les vacunes que arriben.

La consellera de Salut, la igualadina Alba Vergés, va visitar el recinte el primer dia de funcionament, acompanyada de l’alcalde la ciutat, Marc Castells, ia gerent de l’Institut Català de la Salut a la Catalunya Central, Anna Forcada, i la directora de l’Institut Català de la Salut a l’Anoia, Carme Riera. Vergés va explicar l’estratègia de preparar espais per a una vacunació massiva de la població que confia es pugui produir a partir del mes d’abril amb l’arribada de més dosis de vacunes. Forcada va fer balanç dels dos mesos de vacunació a l’Anoia, en els que s’ha vacunat 6.500 persones vulnerables amb Pfizer i més de 1.200 professionals essencials amb Astrazeneca. Per la seva banda, l’alcalde d’Igualada ha posat en valor la col·laboració entre administracions amb la cessió d’aquest espai municipal i va demanar a la consellera el compliment d’un dels compromisos expsosats durant la darrera campanya electoral, la d’un nou CAP que subsitueixi el de l’estació d’Igualada. Castells ha afegit que des de l’Ajuntament “fem un acte de generositat i cedim els terrenys”.

 L’Escorxador obre de dilluns a dissabte de 9 a 12 del migdia i de 3 a 7 de la tarda. Ha començat a funcionar amb dos equips diferents: un pel matí i un per al torn de tarda. De moment, cadascun d’aquests equips el conformen dues infermeres i un administratiu.

La campanya que es va iniciar a l’Anoia el 4 de gener acaba de complir els dos primers mesos i entra en una nova fase. En un primer moment, la vacunació es va fer en equips mòbils sobretot a les persones i professionals dels equipaments residencials i als professionals sanitaris, amb la vacuna Pfizer. A principis de febrer va entrar en acció l’Astra-Zeneca. En aquest cas els principals col·lectius, entre molts d’altres, van ser els docents, els cossos de seguretat i professionals d’altres branques sanitàries i amb l’eix central d’activitat en els CAP’s. I la setmana passada s’han afegit diferents punts de vacunació, en concret centres vacunals de primària, amb l’objectiu d’administrar la vacuna Pfizer als majors de 80 anys, grans dependents i usuaris de Centres de Dia, entre d’altres col·lectius fràgils.

Vacunats el 90% d’usuaris de residències de l’Anoia

A l’Anoia, ja s’ha vacunat gairebé el 90% d’usuaris i usuàries de residències geriàtriques i més del 75% de professionals. Pel que fa als centres sanitaris, s’han vacunat el 77%.

De la campanya oberta, ja s’han cobert en primeres dosis del 63% de grans dependents, del 65% de persones en atenció domiciliària (ATDOM) majors de 79 anys i d’un 58% de persones ATDOM menors de 80. Aquesta vacunació es fa amb Pfizer.

Pel que fa a la campanya a professionals de serveis essencials (mossos, policies, bombers i protecció civil), professionals vinculats a sanitat i professionals de l’ensenyament es vacunen amb Astra Zeneca fins als 55 anys. Aquests grups dels que ara es concentra la vacunació a l’Escorxador s’ha arribat fins a dia d’avui a un 54% d ela població censada en l’administració de la primera dosi, a l’Anoia.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*