Inici Societat L’Escorxador d’Igualada reprèn la vacunació amb AstraZeneca

L’Escorxador d’Igualada reprèn la vacunació amb AstraZeneca

COMPARTIR

El recinte de l’Escorxador d’Igualada ha reprès aquest dimecres la seva activitat de vacunació amb el vaccí Oxford/AstraZeneca. La vacunació amb aquest vaccí es va aturar de manera cautelar i temporal a diversos països europeus i tot just aquest dimarts es va anunciar la represa i l’estratègia de vacunació comunitària que està prevista per quan arribin un important quantitat de dosis. Amb l’anunci es van tornar a enviar missatges al mòbil a persones del col·lectiu de serveis essencials d’entre 60 i 65 anys que fins ara no s’havien vacunat i també a la població general d’aquesta franja d’edat.

Amb la represa de vacunació amb Astra Zeneca ja són les vacunes que s’administren a la regió sanitària de la Catalunya Central que aquesta setmana ja ha rebut la Moderna i que des del primer dia administra Pfizer.

La vacuna de Moderna, a l’Hospital d’Igualada

També aquesta mateixa setmana s’ha començat a administrar a l’Hospital Universitari d’Igualada la vacuna Moderna. Es vacunarà a partir de divendres a pacients oncohematològics.

Les característiques d’aquest vaccí la fa adequada per a administrar als hospitals ja que s’ha de conservar entre -25ºC i -15ºC i tenen una caducitat de 7 mesos. La presentació de la vacuna és en vials multidosis de 10 dosis de 0,5 mL. La pauta d’administració és de dues dosis per via intramuscular amb un interval de al menys 28 dies. Es destina a persones amb fragilitat, eminentment transplantats en aquesta primera fase. El mateix hospital contacta amb els afectats per a la seva administració.

Pel que fa a la primera vacuna que va arribar a la regió sanitària de la Catalunya Central, Pfizer Biontech, la campanya continua als centres d’assistència primària designats. En els darrers dies s’han administrat només segones dosis de la vacuna a persones de més de 80 anys i també a dependents. Aquesta setmana s’han pogut començar a primeres dosis i la previsió és poder anar augmentant el nombre de persones més grans de 80 que encara no han rebut la primera dosi de pfizer en les properes dues setmanes. A hores d’ara, ja hi ha a la regió sanitària vacunades dues terceres parts de persones dependents i el 25% de persones de més de 80 anys.

FER UN COMENTARI

*