Inici Bàsquet L’Escola Pia s’emporta la victòria en un dur partit contra el Regina...

L’Escola Pia s’emporta la victòria en un dur partit contra el Regina Carmeli

L’inici va ser espectacular per les d’Igualada, que sortia bé al contraatac i l’alt percentatge de tir exterior va obrir escletxa al minut 5 (11-3). A partir d’aquí però les de Rubí van començar a trencar l’alternança defensiva local atacant agressives el u contra u i forçant moltes faltes. Mica en mica es van apropar al marcador fins el 16-16 al final del primer quart.

Al segon quart les alternances al marcador van ser la tònica, amb les visitants agafant la iniciativa, mentre que les d’Igualada tenien molts problemes amb la sortida de pilota degut a la pressió asfixiant a tota pista que rebien. El partit va estar equilibrat, fins al minut 9 (24-24), però un últim minut boig va deixar el marcador fins al 30 a 28 al descans.

Al tercer quart el partit es va endurir i l’arbitratge va decidir ser protagonista amb errors molt protestats per ambdós equips. Les de Rubí atacaven constantment davant una fluixa defensa local, que a més estaven molt carregades de faltes, però les visitants van perdre els nervis criticant les decisions arbitrals i van acabar el partit amb una falta antiesportiva i dues tècniques a les seves files. Aquest fet no va fer travar el partit, en una anada i tornada al marcador amb alt percentatge de tir exterior deixant el marcador en 47 a 44.

A l’inici de l’últim quart un triple inicial visitant va empatar el partit a 47, però el marcador no es va moure més fins al minut 5. A partir d’aquí el recital de tir exterior per part d’ambdós equips que van clavar un parcial de 10-10 amb les seves armes: les d’Igualada amb una pressió ben treballada que feia recuperar moltes pilotes a mitja pista, i les visitants que es sentien còmodes entrant a la zona i dividint a tir exterior. Els últims dos minuts van ser de males decisions de tir però l’Escola Pia va poder controlar el temps per sentenciar des de la línia de tir lliure (61-57).

Primera victòria de la segona fase de les d’Igualada, que van saber mantenir la calma davant un dur rival.

CINC INICIAL: C. Puig (11), C. Guillamón (11), J. Boladeras, B. Gracia (2), B. Colell (11) TAMBÉ:  E. López (3), N. Torrens (15), J. Ramia (4), A. Ferrer (4), T. Contreras, B. Llorca i L. Molero

Parcials: 16-16/30-28/47-44/61-57