Inici Societat L’escola García Lorca de Montbui celebra el seu 50è aniversari

L’escola García Lorca de Montbui celebra el seu 50è aniversari

COMPARTIR

L’escola García Lorca de Montbui va celebrar, a principis de març, la Setmana Cultural, un conjunt d’activitats lectives organitzades per commemorar del 50è aniversari a l’escola. A través de diferents tallers i activitats els alumnes han treballat l’aniversari “descobrint com era tot això fa 50 anys, perquè va néixer l’escola i en quin context”, segons explica la directora del centre, Montserrat Oliva. Exalumnes i alguns dels primers mestres han anat a l’escola per explicar les seves experiències i els seus records.

L’actual Escola García Lorca va ser la primera del Nucli Urbà montbuienc, estrenada a la tardor de 1969 com a “Escuela Nacional Mixta San Mauro”. Acollia moltíssims de nens i nenes de les famílies arribades a Montbui procedents de diferents indrets d’Espanya.

En aquell moment l’escola tenia vuit aules i hi treballaven vuit mestres. L’any 1976 va obrir una nova escola, el que avui és l’Institut Montbui. Oliva explica que “també li van posar de nom San Mauro, i per això durant molts anys els veïns diferenciaven entre los colegios nuevos i los colegios viejos“. Amb els anys, l’escola es va anar ampliant. L’any 1981 es va construir el que avui es coneix com a Educació Infantil, i va quedar consolidada com a escola d’una línia. També aquell any se li canviaria el nom a “Escola García Lorca”. La directora del centre explica que “el claustre de mestres va decidir aquest nom perquè era un poeta que valoraven molt i andalús, com molts dels veïns que havien arribat a Montbui i que portaven els seus fills a l’escola”.

L’any 1988 es va construir la primera pista poliesportiva de l’escola; al 2003 es va inaugurar l’ampliació i reforma del menjador, despatxos i aula d’anglès. També es va construir el gimnàs i la pista actual. L’any 2007 l’escola passa a tenir dues línies i, per adaptar el centre, es posen mòduls i s’habiliten cinc aules ubicades a Mont-Àgora, les quals es van inaugurar el setembre de 2014.

Activitats obertes a la ciutadania

Després de la celebració entre la comunitat del centre, l’aniversari es vol obrir a la ciutadania. Aquest dimecres 3 d’abril a partir de les 7 de la tarda, amb entrada lliure i gratuïta per a tothom, tindrà lloc a la sala petita de Mont-Àgora una esperada taula rodona, en el marc de la commemoració del 50è aniversari de l’Escola Garcial Lorca.

L’activitat es durà a terme sota el títol “Records amb olor de guix i ales de papallona”. Moderarà l’acte Mireia Rubio, periodista i exalumna de l’escola. Formaran part de la taula: Mª Isabel Sanjurjo, Amelia Raposo, Franciso M. Ocaña, Júlia Estaran, Silvia Latorre, Sebas Márquez, Judit Vázquez, Pedro Zamora i José Luís Rubio, tots ells/es exmestres, exalumnes i exmembres de l’Associació de pares.

El mes d’abril també es farà una exposició a Mont-Àgora sobre la trajectòria del centre educatiu i, a principis de juny, es preveu fer una trobada oberta a tothom qui ha passat per aquest mig segle de l’escola.

Aquestes activitats s’emmarquen en el programa “Fem més escola”, que enguany arriba a la seva setzena edició i que durant els mesos de març i abril acostarà la realitat dels centres educatius públics a la ciutadania.

FER UN COMENTARI

*