Inici Cultura L’Ermita de la Mare de Déu de la Sala de Jorba, declarada...

L’Ermita de la Mare de Déu de la Sala de Jorba, declarada Bé Cultural d’Interès Local

COMPARTIR

El Consell Comarcal de l’Anoia va acordar per unanimitat en el Ple del mes de maig l’aprovació definitiva de la declaració de Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) de l’Ermita de la Mare de Déu de la Sala de Jorba amb l’objectiu de protegir aquest immoble, referent patrimonial i històric del municipi. La declaració implica la seva inscripció en el Catàleg del Patrimoni Cultural Català.

El conjunt de l’Ermita de Mare de Déu de la Sala està compost per l’església i la casa parroquial adossada. Es tracta d’un edifici romànic, d’una sola nau rectangular amb coberta de volta de canó lleugerament apuntada i un absis semicircular llis amb una finestra d’esqueixada simple. Els murs són de pedra tallada. L’element més significatiu és la porta de mig punt decorada exteriorment. Al mur de ponent s’alça un campanar d’espadanya de dos nivells i tres arcades. Adossada a ponent hi ha l’antiga casa de l’ermità, datada el 1704.

L’alcalde de Jorba, David Sànchez, explica que “amb la catalogació com BCIL de l’ermita garantim la protecció del nostre patrimoni i alhora aquest nomenament facilita l’obtenció de recursos d’administracions per treballar en la seva restauració.”

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*