Inici Destacats L’equip xinès de gimnàstica rítmica entrenat per un igualadí aspira a quedar...

L’equip xinès de gimnàstica rítmica entrenat per un igualadí aspira a quedar entre els sis millors a Tòquio

COMPARTIR

El preparador físic igualadí Carles Mínguez està a punt de culminar el seu major repte professional fins el moment, la participació de l’equip xinès de gimnàstica rítmica als Jocs Olímpics de Tòquio.

El combinat que entrena l’igualadí participarà a la cita olímpica en la seva tercara setmana, del 5 al 9 d’agost. Minguez assegura que “seguim entrenant igual” però reconeix que l’ombra de la suspensió dels jocs s’ha fet més allargada les darreres setmanes. Tot i això, més que una suspensió total, el preparador de les gimnastes xineses apunta que la major incertesa a la que s’enfronten els esportistes és la convivència amb el virus: “no pels contagis en si, el temor més gran és que si hi ha un contagi són 10 dies d’aïllament i en el cas d’esports d’equip pràcticament ja no pots participar als jocs”.

L’objectiu que es planteja és quedar entre els sis primers a Tòquio i assegura que arriben a la cita olímpica “fisicament bé”.

Mig any de confinament

Minguez porta a la Xina des de l’estiu de 2019 preparant l’equip per als Jocs Olímpics, que la pandèmia de la Covid-19 ha fet endarrerir un any. De fet, l’igualadí explica que a Pequín van estar “totalment tancats” des del 26 de gener de 2020 fins al mes d’agost. En el primer país impactat pel coronavirus, Carles Minguez relata que durant la primera meitat de 2020 “anàvem de la pista d’entrenament a l’hotel i també a un pavelló que ens deixaven per entrenar”.

Unes restriccions que s’han aixecat lleugerament. Des de l’agost de l’any passat han pogut sortir per les vacances d’any nou xinès i en algunes competicions que feien fora de Pequín “quan acabava la competició i en el marge fins arribar a Pequín i fer-nos una PCR potser podíem anar a sopar fora, sempre a llocs on no hi hagues gaire gent, amb mascareta i les mesures de seguretat”.

L’equip i el seu preparador igualadí arriben a la cita olímpica immunitzats contra la Covid-19 amb la vacuna xinesa Sinovac Biotech.

2 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

*