Inici Societat L’Equip d’Atenció a la Vellesa de l’Anoia va frenar 63 situacions de...

L’Equip d’Atenció a la Vellesa de l’Anoia va frenar 63 situacions de maltractament l’any passat

COMPARTIR

El Consell Comarcal de l’Anoia va detectar el 2019 un total de 63 situacions de maltractament a persones grans a través de l’Equip d’Atenció a la Vellesa de l’Anoia (EAVA). Tres de cada quatre eren dones i en el 83% dels casos la víctima era una persona autònoma per totes o per gairebé totes les activitats de la vida diària. La principal forma de maltractament va ser el psicològic (37%), seguit per la negligència i l’autonegligència (25%), el maltractament econòmic (22%), físic (14%) i un 2% van ser casos d’abandonament. Pel que fa al perfil del responsable de la situació de maltractament, en quatre de cada cinc casos tenia un vincle familiar amb la víctima.

Segons l’EVA, els problemes de salut mental i de consum de substàncies acostumen a estar presents en la majoria de situacions detectades i són pocs els casos (9,5%) en què hi ha un cuidador “cremat”.

Un augment de la detecció

Ja fa quatre anys que funciona aquest servei a l’Anoia i, segons la vicepresidenta de Serveis a les Persones, Carme Zaragoza, això fa que ara tinguin “més experiència” i, per tant, s’hagi produït “un augment progressiu de detecció i derivació de casos”.

FER UN COMENTARI

*