Inici Destacats L’empresariat anoienc s’aplega a la 20a Nit UEA amb l’economista Xavier Sala-i-Martín

L’empresariat anoienc s’aplega a la 20a Nit UEA amb l’economista Xavier Sala-i-Martín

COMPARTIR

340 empreses associades a la patronal anoienca han assistit aquest dijous dia 17 de desembre, a la celebració d’una nova edició de la Nit Empresarial UEA, l’esdeveniment del sector econòmic i empresarial de la comarca. Sota el lema “Nit UEA des de casa!”, l’edició d’enguany, que ha sigut la vintena s’ha realitzat a través d’una plataforma virtual que ha permès seguir l’acte en directe i que ha servit per ser escenari del reconeixement a totes les empreses associades a la Unió Empresarial de l’Anoia i a la vegada, agrair la seva confiança dipositada a l’entitat. L’acte ha estat presentat per la periodista de TV3, Núria Bacardit.

En aquest sentit, la jornada ha servit per posar de relleu la unitat del teixit empresarial anoienc davant aquest període d’incertesa, convuls i complex, especialment a nivell sanitari, però també, econòmic i empresarial generat per la pandèmia mundial del coronavirus a la comarca de l’Anoia, i de retruc a la Conca d’Òdena. En aquesta línia, el president de la UEA, Joan Domènech, ha dedicat unes paraules a totes les persones i professionals que han estat i segueixen en primera línia durant aquesta crisi. Tanmateix, Domènech també ha fet un repàs dels efectes econòmics i empresarials que han tingut lloc per la pandèmia de la Covid-19, però també ha volgut destacar el concepte que sobresurt en el món empresarial degut a la situació actual, la resiliència “Som una comarca treballadora i això s’ha vist durant la pandèmia”. Com a mostra d’aquest fet, el president ha dedicat unes paraules d’agraïment a les empreses associades a la UEA per la seva implicació i compromís.

Seguidament, l’acte ha comptat amb l’assistència de l’alcalde d’Igualada, Marc Castells qui ha destacat que aquest 2021 serà un any important per a la ciutat i per la comarca, especialment per l’embranzida universitària i que “l’aposta pel futur és també l’aposta per la connectivitat”, en referència al desplegament del 5G.

Una nit de sorpreses

La 20a Nit UEA ha presentat moltes novetats. En primer lloc, el fet que s’hagi dut a terme a través d’una plataforma virtual, ateses les circumstàncies. També com a novetat, totes les empreses anoienques associades a la UEA han rebut el seu sopar gratuït a casa, elaborat per empreses de la comarca.

Però tot i les novetats, la Nit UEA ha sigut fidel a la seva essència: ser l’escenari i punt de trobada per propiciar les relacions empresarials i de negoci, networking. Com a mostra d’això, des de l’entitat, s’ha impulsat una app mòbil per seguir l’esdeveniment, però també, per interactuar entre els i les assistents.

Xavier Sala-i-Martín, protagonista de la Nit UEA

L’acte ha comptat amb la ponència del catedràtic d’economia, Xavier Sala-i-Martín, qui ha emfatitzat que “Estem vivint un gran xoc que ha afectat a la nostra economia” i que “és comparable amb la caiguda del meteorit fa centenars de milers d’anys. I com aleshores, qui s’adapti podrà sobreviure, i qui no, acabarà extingit”. Sala-i-Martín ha exposat que “el coronavirus ens ha agafat per sorpresa, tot i que hi havia gent que feia temps que ho deia, Bill Gates i altres. I no n’aprendrem res”. Molt crític amb els polítics i els governs, especialment l’espanyol, l’economista afegeix que “hi ha molts altres problemes que maten, molt més que el coronavirus i no hi haurà aquest esforç. I que no s’incentivarà a empreses i a països per fer això perquè són problemes que afecten als pobres”. El professor també ha reblat concloent dient que “Hem après que quan els governs s’ho han proposat, les barreres s’han aprimat i han pres decisions ràpides. En aquests moments, s’estan morint 3.600 persones cada dia, i no ens podem permetre endarrerir decisions i aprovacions per burocràcia”. També ha dedicat unes paraules a la comarca, afirmant que “l’Anoia és un territori excel·lent, per a poder aprofitar-se del futur immediat, com a espai d’oportunitats, però davant la crisi de la pandèmia, només hi ha un camí i és el mateix que parlava del meteorit: adaptar-se per sobreviure”.

Pau Sastre i Paula Domínguez posen el to musical a la vetllada

Per posar ritme i banda sonora a la cloenda de l’acte, els músics Pau Sastre i Paula Domínguez, han realitzat una actuació musical mentre s’ha projectat totes les edicions de la Nit UEA i els noms de totes les empreses associades a la UEA.

La 20a Nit UEA ha sigut possible gràcies al suport de l’Ajuntament d’Igualada i la Diputació de Barcelona. També gràcies al patrocini d’Incasòl, Servisimó, Mútua General de Catalunya, Caixa Bank, Rivisa, Leather Química, GCT Plus ETT, Universitat de Lleida, Aigua de Rigat, CONRE, Autobomba, Invest in the Center of Catalonia i la Mancomunitat de la Conca d’Òdena. També gràcies a la col·laboraicó de Via Empresa, Cymatic, Fermí Bohigas, Can Feixes, Chef Munné, Precuinats Ortega i Musfi’s.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*