Inici Societat L’empresari Josep Oriol denuncia ‘licitacions poc diàfanes’ a l’Ajuntament d’Igualada

L’empresari Josep Oriol denuncia ‘licitacions poc diàfanes’ a l’Ajuntament d’Igualada

COMPARTIR
L'empresari Josep Oriol, el passat divendres, a les portes del Museu de la Pell amb treballadores del servei de neteja de l'equipament.

L’igualadí Josep Oriol, gerent i administrador de les empreses Neteges i Abrillantats Oriol,SL. I Naturnet,SL., ha acusat l’Ajuntament d’Igualada de voler perjudicar-lo a través de “licitacions poc diàfanes des de fa anys” i, més recentment, prescindint dels serveis que prestava Neteges i Abrillantats Oriol, SL des de l’any 1991 al Museu Comarcal de l’Anoia. Per aquest servei no hi havia una concessió administrativa i durant 27 anys s’ha fet pel que Josep Oriol defineix com “via de la tàcita contractació”.

L’Ajuntament d’Igualada va ampliar un contracte de neteja vigent amb l’empresa SIRSA de Granollers, que va posar-se en contacte amb Oriol per iniciar els tràmits de subrogació del personal adscrit al servei. Oriol lamenta que va saber de la operació abans a través de l’empresa i no de l’Ajuntament, un fet que el va conduir a escriure una carta a l’alcalde Marc Castells “exposant-li els fets i apel·lant a la seva autoritat per a que revisi el cas i es prenguin les adequades i convenients resolucions”.

En no tenir resposta, l’empresari ha fet una Reclamació Prèvia Administrativa donat que entén que “no hi ha cap pressa” i demana que el servei de neteja del museu “es mantingui tal qual és fins el termini del contracte que disposa SIRSA, moment en el qual no només es podrà afegir el Museu Comarcal de l’Anoia sinó i molt possiblement altres edificis”. Una licitació a la que “participarem totes aquelles empreses que ho considerem viable fer-ho”.

El malestar de Josep Oriol amb l’Ajuntament d’Igualada s’estén a altres serveis, com un pressupost per una acció puntual que va ser acceptat i que -segons explica l’empresari- es va adjudicar a una altra empresa en el darrer moment. Oriol assenyala també que la seva empresa va ser exclosa d’una licitació per a la neteja d’edificis de l’Ajuntament d’Igualada “per <<interpretacions>> dels tècnics municipals” malgrat “haver fet, nosaltres, la millor oferta econòmica”.

Josep Oriol afegeix que l’Ajuntament d’Igualada “en diferents ocasions no és gens estricte, ni escrupolós, ni diligent, ni té presses davant dels Contractes (aprovats a través de Licitació Pública) caducats en el temps”.

L’empresari considera que rep “un tracte desfavorable, injust i discriminatori per part de l’Ajuntament de Igualada a través de determinats tècnics”, motiu pel qual demana a l’alcalde Marc Castells “que profunditzi i indagui amb diligència i sobrietat sobre el tarannà dels tècnics municipals que intervenen en les valoracions i adjudicacions de serveis per a veure si s’atenen a criteris justos i realitzen les seves tasques sota la llum de honestedat i equitat o a vegades cauen en posicions poc nítides”.

Oriol afegeix a la demanda que fa al batlle “que mesuri i comprovi el nivell d’apoderament dels seus tècnics” i “que vetlli pel just i apropiat tracte amb les empreses igualadines i de la Comarca una carrera que pot fer sense por a caure en la prevaricació ni el tracte de favor”.

El govern té ‘plena confiança’ en els tècnics municipals i els procediments de contractació

Davant les acusacions fetes per l’empresari, fonts del govern municipal d’Igualada han manifestat “la plena confiança en la tasca dels tècnics municipals, així com en els procediments de contractació i les eines de transparència existents a l’Ajuntament d’Igualada”. Les mateixes fonts indiquen que davant les declaracions de Josep Oriol, “els serveis jurídics de l’Ajuntament estan estudiant possibles accions legals per defensar el prestigi de la institució i l’honorabilitat dels seus tècnics”.

 

4 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

*