Inici Destacats L’empresa Teclim Química s’instal·larà la propera tardor a Vilanova del Camí

L’empresa Teclim Química s’instal·larà la propera tardor a Vilanova del Camí

COMPARTIR

L’empresa de productes químics per al sector professional de la neteja Teclim Química fa temps que treballa en la posada a punt de la seva nova nau, al polígon industrial Riera de Castellolí de Vilanova del Camí, on preveu traslladar-hi la seva activitat aquesta tardor.

La nova nau, d’una superfície de 2.470 m2 i ubicada al carrer de la Metal·lúrgia 59, serà la nova seu i centre de producció de Teclim Química, una empresa centenària, fundada a Barcelona l’any 1886, que ara es trasllada a Vilanova del Camí per donar resposta a la necessitat de treballar en un equipament més modern i espaiós. La previsió de l’empresa és instal·lar-se a l’Anoia abans que s’acabi l’any.

“Teclim Química està en creixement, de fet ja fa anys que creixem, i la nau de Rubí se’ns havia quedat petita”, explica el CEO de la companyia, Oriol Turmo. En aquest sentit, Teclim Química incrementarà l’aposta per la I+D+R -Investigació, Desenvolupament i Recerca- amb la instal·lació d’un nou laboratori que constarà d’una sala neta per a productes cosmètics i d’una sala blanca per a productes mèdics, representant aquesta darrera una nova línia de negoci. Així mateix, a la nova nau es potenciaran les línies de neteja industrial, envasats, productes per a la neteja professional i productes per a la neteja domèstica.

Actualment, Teclim Química cobreix tres línies de productes: solucions per a la neteja industrial, solucions per al tractament de superfícies i solucions per al sector marítim als ports industrials. Amb l’aterratge a la nova nau, que pretén ser modèlica pel que fa a les mesures de seguretat i de respecte cap al medi ambient, com no pot ser de cap altra manera, Teclim Química pretén impulsar una dinàmica de creixement que hauria de generar oportunitats laborals al territori, entre les quals es preveu una quinzena de llocs de treball qualificats fruit de l’aposta per la I+D+R durant els propers anys.

“Venim a Vilanova del Camí per fer un pas definitiu que consolidi Teclim Química com a empresa líder de la neteja professional. Ho hem aconseguit en el sector marítim, un nínxol concret que representa un èxit d’estratègia i constància indiscutibles, i ara volem fer-ho en altres sectors on tenim molt de know how acumulat, tradició i marge de creixement. La nau de Vilanova del Camí és l’instrument que ens hi mancava, la peça que ens hi faltava. Ara que ja la tenim aquí, entomem el repte amb moltíssima confiança i il·lusió”, conclou Turmo, abans de recordar el vincle que la comarca de l’Anoia manté amb els productes químics a través de segles d’activitat adobera.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

*