Inici Destacats L’empresa igualadina Cardiosos forma treballadors del Sincrotró Alba

L’empresa igualadina Cardiosos forma treballadors del Sincrotró Alba

COMPARTIR

El passat 22 de novembre, l’equip de Cardiosos va realitzar un exercici formatiu al Sincrotró Alba. Es va utilitzar una fórmula basada en la simulació a partir de 3 exercicis diferents. En els exercicis hi van participar múltiples treballadors amb l’objectiu final de contribuir a la millora de processos i circuits i prevenir errors evitables. En cada exercici, basat en l’actuació davant d’un conat d’incendi i en cas d’accident d’un treballador, es va comptar amb la confluència dels equips de primers auxilis, primera intervenció i evacuació segons compliment del protocol intern d’emergències.

El simulacre va ser dirigit pel Dr. Marc Bausili, CEO de Cardiosos, comptava també amb la col·laboració per l’anàlisi i el debriefing de Pep Méndez, gerent de l’empresa i bomber, i de Tijana Postic, infermera amb experiència en simulacions. Per garantir una adequada experiència es va comptar amb la intervenció d’un actor, d’un equip de respiració autònom, múltiple material de primers auxilis i immobilització, un aparell de fum i un DEA de formació. Gràcies a eines formatives com aquestes es van poder posar en pràctica diferents protocols i valorar les competències de cada treballador i dels equips en conjunt, en un ambient quasi exacte a la realitat.

El Sincrotró Alba és una infraestructura científica de tercera generació, la més important de la zona del Mediterrani, que a través d’acceleradors d’electrons es constitueix com un gran laboratori per l’anàlisi de l’estructura atòmica i molecular dels materials. Aparador per a la comunicat científica i industrial per a dur a terme projectes de recerca i desenvolupament, es tracta d’una instal·lació complexa i singular pels seus recursos i equipaments i compta amb més de 120 treballadors.

Des d’aquest 2017, Cardiosos és l’empresa responsable de proveir el Sincrotró Alba del servei de cardioprotecció. En aquest sentit es van instal·lar dos desfibril·ladors DEA i es va realitzar una formació de reciclatge del personal en Suport Vital Bàsic i en l’ús del desfibril·lador. En el marc d’aquesta relació es preveu que Cardiosos realitzi altres cursos que complementin la formació dels treballadors.

Cardiosos és una de les empreses seleccionades per cardioprotegir els ens locals de l’ACM

Cardiosos ha estat una de les empreses de cardioprotecció escollides per l’Associació Catalana de Municipis per dur a terme el subministrament d’aparells desfibril·ladors als més de mil ens locals adherits a l’associació, entre els quals trobem ajuntaments, consells comarcals, diputacions i altres entitats municipals. L’ACM va presentar el passat mes d’octubre, durant la 19a edició de la Fira Municipàlia, els diversos serveis que ofereix la seva Central de Compres i la previsió dels propers acords marc.

Mitjançant l’acord marc referent a la cardioprotecció, totes les entitats públiques adherides a l’ACM tenen a la seva disposició els serveis de subministrament, manteniment i formació en l’àmbit de la cardioprotecció de les empreses adjudicatàries, entre elles Cardiosos. L’objectiu principal de l’acord és facilitar el servei de cardioprotecció als ens locals i per això inclou els diferents preus de venda, lloguer i manteniment de desfibril·ladors així com els de formació, amb diverses opcions de lots que s’adapten a les necessitats de cada ens concret.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*