Inici Societat L’empresa igualadina Cardiosos cardioprotegirà 85 escoles i formarà 680 mestres

L’empresa igualadina Cardiosos cardioprotegirà 85 escoles i formarà 680 mestres

COMPARTIR

Cardiosos, empresa igualadina de protecció de la salut, serà la nova responsable de vetllar pel servei de cardioprotecció i pel bon funcionament dels Desfibril·ladors Externs Automàtics (DEA) d’un gran nombre d’escoles públiques del territori català. El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya va dur a terme un concurs públic per a la gestió del servei de cardioprotecció de les escoles públiques de més de mil alumnes de Catalunya, i Cardiosos en va ser l’empresa adjudicatària.

La passada setmana es van començar a instal·lar els aparells DEA en les diferents escoles, la majoria de secundària. A part dels centres amb més de mil alumnes també s’instal·laran desfibril·ladors en aquelles escoles on cursin infants amb problemes cardíacs. En total, seran 85 les noves escoles cardioprotegides. A més a més, encara que els aparells són de fàcil ús, Cardiosos formarà a 680 professors i professores dels diferents centres.

Les característiques dels aparells DEA instal·lats per Cardiosos permeten que qualsevol persona (estigui formada en el seu ús o no) pugui utilitzar-los. És una maquinària molt intuïtiva que al prémer el botó d’arrencada fa un guiatge mitjançant instruccions de veu a l’usuari. L’aparell detecta l’estat del cor de la persona que està essent atesa i en programa les descàrregues automàticament. Per últim, una de les característiques destacades és que també incorpora pegats pediàtrics i permet ser utilitzada en infants. Els aparells que tenen una bateria de quatre anys, poden ser revisats mitjançant telecontrol, el que permet conèixer-ne en qualsevol moment el seu estat.

Per altra banda, Cardiosos incorporarà a la seva APP Cardiocity112 la totalitat d’aquests 85 nous desfibril·ladors per continuar sumant a l’aplicació la geolocalització dels DEA de Catalunya. Actualment, l’aplicació compta ja amb més de 2.500 desfibril·ladors registrats i més de 5.000 experts. També s’afegiran com a persones expertes i formades els professors que rebin la formació, per tal que puguin actuar en cas de necessitat.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*