Inici Societat L’electricitat defraudada l’any passat a Igualada equival al consum mensual de 8.000...

L’electricitat defraudada l’any passat a Igualada equival al consum mensual de 8.000 llars

COMPARTIR

Els casos de frau en el consum d’energia elèctrica descoberts per Endesa a Igualada en els darrers 5 anys s’han incrementat en un 204% i l’energia defraudada en un 306%.

Si ens fixem en el 2020, al llarg de l’any passat l’energia defraudada a Igualada amb aquesta pràctica il·legal va ser de més de 2,1 milions de kilowatts hora any, l’equivalent al consum mensual de més de 8.000 llars, segons xifres de la companyia elèctrica.

Endesa ha aconseguit detectar frau elèctric en una de cada dues inspeccions realitzades a tot l’Estat, una xifra que duplica els registres de l’any 2017, que és quan la Companyia va començar a aplicar tècniques de machine learning (aprenentatge automàtic) i deep learning (aprenentatge profund) per a detectar pèrdues d’energia no tècniques.

La digitalització de la xarxa, el desplegament de sensors i la implantació dels comptadors intel·ligents fa que cada vegada s’obtingui més informació del funcionament dels equips de mesura i de la xarxa de mitjana i baixa tensió. D’aquesta manera, i mitjançant l’anàlisi de les dades, es poden arribar a detectar desviacions i comportaments anòmals que ajuden a orientar les inspeccions de manera més eficient, així com a augmentar el percentatge de frau detectat.

Durant el 2020 Endesa va detectar a la demarcació de Barcelona més de 17.600 casos de connexions irregulars, la qual cosa suposa un increment del 76% respecte fa 5 anys. I és que, al 2015, la xifra d’expedients oberts no arribava a 10.000. El motiu d’aquest increment es deu, en part, a l’èxit en la utilització de noves tecnologies i d’eines d’anàlisi massiu de dades, així com a la multiplicació, en els últims anys, dels mitjans per combatre el frau.

Al llarg de l’any passat l’energia defraudada a les comarques de Barcelona amb aquesta pràctica il·legal va arribar pràcticament als 248 milions de kilowatts hora any, l’equivalent al consum mensual de més 918.000 llars.

COMPARTIR

2 COMENTARIS

  1. Estoy harto de denunciar a endesa y al ayuntamiento de Igualada los pinchazos que un grupo de okupas hacen en mi edificio y ni ellos ni los mossos han tomado nunca ninguna medida para evitarlo.

FER UN COMENTARI

*