Inici Societat L’educació anoienca, també en lluita contra les retallades, organitza la “setmana groga”

L’educació anoienca, també en lluita contra les retallades, organitza la “setmana groga”

COMPARTIR

[Img #2136]Professors, estudiants i famílies participaran aquesta setmana de diferents activitats per denunciar novament les retallades del govern en matèria d’educació i exigir una escola pública de qualitat.

La setmana groga, una iniciativa que convoca totes les escoles de l’Anoia, des de les llars d’infants a les universitats, es va encetar dilluns amb la lectura d’un manifest unitari i continuarà avui amb un enlairament de globus grocs, previst per a les tres de la tarda.

L’acte central de la setmana groga, però, es aquest dimecres, coincidint amb la jornada de vaga general. Una jornada que es preveu força desigual a les diferents escoles de la comarca i que marcarà el nivell de seguiment del programa. Ens ho explica Francina Gabarró, mestre i una de les impulsores de la setmana groga i altres iniciatives en contra de els retallades.

Els actes començaran a les 10 del matí amb un esmorzar a la plaça de Cal Font d’Igualada. Els docents tenen previst folrar les tisores de la plaça de color groc com a mostra de rebuig a les retallades.

Tot seguit es desplaçaran a Vilanova del Camí on a partir de la una està prevista una carmanyolada a la qual s’ha convidat totes les escoles de la comarca. Durant la carmanyolada està previst construir una escultura de color groc amb material reciclat i per la tarda, la proposta és participar a la manifestació de l’Anoia que començarà a dos quarts de sis a la plaça de La Masuca. La manifestació acabarà a la plaça de l’Ajuntament d’Igualada on està prevista la lectura d’un manifest.

Francina Gabarró ha animat a tothom a participar de les activitats programades. Gabarró ha destacat la feina que s’està fent des de les AMPES, conscients que el tema afecta directament la qualitat de l’ensenyament que reben els seus fills i filles. Però també ha estat crítica amb els estudiants de l’institut perquè creu que participen poc en les reivindicacions malgrat que les retallades, assegura, marcaran el seu futur.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*