Inici Destacats L’edició de primavera de la Setmana de l’Ocupació d’Igualada posa el focus...

L’edició de primavera de la Setmana de l’Ocupació d’Igualada posa el focus en l’emprenedoria

COMPARTIR

Els dies 1 i 2 de juny, el Kiosk del Rec d’Igualada va acollir l’onzena edició consecutiva de la Setmana de l’Ocupació – l’Igualada Prepara’t, un programa impulsat conjuntament per l’Ajuntament d’Igualada i la Unió Empresarial de l’Anoia amb l’objectiu d’apropar les noves tendències en el mercat laboral; i alhora dotar de recursos i eines a les persones que estan en situació d’atur, cerquen feina o volen fer un canvi o gir professional.

Aquesta edició va seguir la mateixa tònica que les darreres, dividint els actes, entre conferències i tallers per preparar les entrevistes de feina amb el Connecta; però com a novetat, ha posat la mirada en l’emprenedoria i l’autoocupació, com a possibles sortides laborals i professionals.

El regidor de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada, Jordi Marcé i el president de la Unió Empresarial de l’Anoia, Joan Domènech, van donar el tret de sortida de l’edició de primavera a través d’una conferència inaugural on van repassar les diverses accions que s’impulsen tant des del consistori com des de l’entitat empresarial per a la millora i recerca de feina de les persones: uns recursos a l’abast de tota la ciutadania.

Amb la conferència “El teu futur pot començar aquí i avui: Coneix les 10 tendències i els 10 principi per afrontar els reptes amb èxit”, a càrrec de Joan Riera, professor a ESADE, assessor, inversos, escriptor, ponent i cofundador de la consultoria Active Development. A través d’aquesta conferència, Riera va donar les claus sobre les tendències que mouen el món i els principis que s’han de conèixer per aprofitar-ho; especialment, va posar el focus a les noves tecnologies, incidint en el gran accés i democratització que hi ha avui dia, i que això fa que sigui molt fàcil muntar una empresa. Seguidament, també al matí, va tenir lloc la conferència d’Esteve Pola, economista i responsable de Reempresa de l’Ajuntament d’Igualada. Amb “Coneix el Reempresa”, l’economista ha exposat com Reempresa és un model d’emprenedoria on pots accedir a  una empresa sense haver de crear-la.

A la tarda, Marc Fernández, consultor i formador en estratègia, innovació i màrqueting digital, va realitzar una conferència sobre com gener idees de negoci per crear la teva empresa. El consultor va oferir una conferència molt motivadora on va demostrar que la inspiració és arreu. Seguidament, Xènia Castelltort, graduada en art dramàtic i fundadora i directora de l’escola d’oratòria Express Yourselfi, va oferir un taller anomenat “Explica’t”, on va ensenyar com confeccionar un missatge clar per transmetre’l amb confiança i entusiasme; un taller que posava el focus en l’endemà, per poder superar amb èxit les entrevistes de feina del Connecta.

El Connecta, el plat fort del Prepara’t

D’altra banda, durant el matí del 2 de juny va tenir lloc l’altra part del Prepara’t, el Connecta, el punt d’oferta i demanda de feina. Prèviament, les persones participants al Prepara’t van rebre el llistat d’ofertes que presentaven les diverses empreses anoienques per poder presentar-s’hi i enviar en aquest sentit, el currículum. Des de l’organització es feia una prèvia selecció dels candidats a les entrevistes i va comptar amb la participació final de 34 persones.

Els perfils oferts per les 6 empreses al Connecta van ser molt diversos com: personal per a Picking, maquinistes i peons, cambrers, auxiliars administratius/ves, programadors web, especialistes en Google Ads i Facebook Ads, entre altres.

 

FER UN COMENTARI

*