Inici Destacats L’economia circular centrarà la quarta Jornada d’Innovació Anoia

L’economia circular centrarà la quarta Jornada d’Innovació Anoia

COMPARTIR

L’Ajuntament de Vilanova del Camí i el Centre Tecnològic Leitat s’han tornat a donar la mà per organitzar la IV Jornada d’Innovació a l’Anoia. L’acte tindrà lloc el proper 5 de juny de 9:15 a 12 h, al Centre d’Innovació Anoia, a Vilanova del Camí, i cal fer inscripció gratuïta a peconomica@vilanovadelcami.cat.

L’economia circular i el nou model econòmic de gestió dels recursos centrarà questa nova jornada d’Innovació, un tema, ha dit el regidor de Promoció Econòmica Francisco Palacios que s’ha inclòs com un dels 7 objectius del projecte Europa 2020 i que ha de generar llocs de treball, augmentar la productivitat i incentivar la innovació.

La Jornada d’Innovació s’adreça a emprenedors, empresaris i industrials però també a totes les persones interessades en experimentar aquest nou model de gestió econòmica que el regidor Francisco Palacios resumia dos conceptes: aprofitar al màxim els recursos i reduir al mínim els residus.

Els parlaments inicials d’aquesta Jornada d’Innovació aniran a càrrec de l’alcaldessa Noemí Trucharte, Jordi William, President de Leitat i Blai Paco, President de la Unió Empresarial de l’Anoia.

Alba Cabañas, Directora de l’Àrea Tècnica de Foment del Treball pronunciarà la primera ponència, que girarà entorn a l’economia circular des d’una òptica empresarial, mentre que Sònia Puerto, Project Manager de Leitat oferirà eines per a la innovació en economia circular. Tot seguit s’obrirà una de les parts de la Jornada més importants, segons Palacios, un espai de networking per intercanviar experiències, fer contactes, plantejar necessitats i crear sinèrgies.

Després d’una pausa per a l’esmorzar networking s’obrirà una taula rodona sobre innovacions industrials en el marc de l’economia circular que moderarà el periodista de La Veu de l’Anoia, Jordi Puiggrós. Pol Merino de Biprocel; Carolina Fernández de Futureco Bioscience; Joan Mateu de Masaca i Jordi Enrich d’Iglú de Vent, exposaran al públic les seves experiències empresarials.

El titular de Promoció Econòmica ha posat en valor la col·laboració público privada, entre l’Ajuntament i Leitat, per fer prosperar temes tan transversals com l’economia circular. Aquesta jornada, ha dit Palacios, ha tingut en compte tots els agents implicats: l’administració, el centre Tecnològic Leitat, les associacions empresarials com la UEA, però també els industrials, amb l’Associació de Polígons dels Plans i els mitjans de comunicació.

Com en altres edicions, després de cloure la jornada s’ofereix un servei gratuït d’assessorament personalitzat en innovació per a les empreses que ho sol·licitin. Podeu contactar-hi a peconomica@vilanovadelcami.cat o al 932491160.

Aquest acte compta amb el suport del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Catalunya Emprèn, el Fons Social Europeu i la Diputació de Barcelona. I la col·laboració dels mitjans locals: Ràdio Nova, Vilanova Informació i TVVilanova, La Veu de l’Anoia i veuanoia.cat i l’Associació Polígons dels Plans.

FER UN COMENTARI

*