Inici Cinema L’Ateneu Igualadí se suma a la Festa Mundial del Cinema Curt

L’Ateneu Igualadí se suma a la Festa Mundial del Cinema Curt

COMPARTIR

L’Ateneu Igualadí s’adhereix a ‘El Dia més curt’, la festa mundial del curtmetratge, festa popular, participativa, lúdica i festiva que reuneix a tots els públics al voltant del curtmetratge mitjançant projeccions públiques i col·lectives.

La sessió oberta i gratuïta, adreçada a un públic familiar, se celebrarà el dissabte 15 de desembre a les 6 de la tarda a la sala de socis de l’Ateneu.

El programa que proposa l’Ateneu és ‘Junior Beat’ (a partir de 4 anys), el cinema per a joves més destacat del moment, petites grans pel·lícules de la mà d’alguns dels millors festivals especialitzats. Medi ambient, fantasia, drets humans, esport, cultura audiovisual i educació en valors. Amb pel·lícules procedents d’alguns dels festivals membres de la Catalunya Film Festival.

Curtmetratges:

‘Batec de cor’ Beth David, Esteban Bravo (EUA, 4′, 2017, animació)
Quan el Sherwin es creua amb el Jonathan el seu cor li brolla del pit per seguir al nen dels seus somnis. Ara, Sherwin ha de perseguir el seu propi cor abans que reveli els seus veritables
sentiments. Oniros Film Awards, World Animation Celebration, Saraso ta Film Festival son alguns dels festivals que han acollit i premiat aquest curtmetrage d’animació.

‘Are you volleyball? Mohammad Bakhshi (Iran, 14′, 2017, ficció)
Un grup de sol·licitants d’asil araboparlants arriba a una frontera de parla anglesa i no pot seguir endavant. Cada dia hi ha conflictes amb els soldats fronterers fins que el voleibol es converteix en un catalitzador que millora la comunicació entre tots dos grups. Guanyadora al premi a la millor
pel·lícula del BCN Sports Film Festival.

‘Lucky Chiken’ Gulliver Moore (Regne Unit, 12′, 2016, ficció)
A un desgraciat forner se li canvia la vida quan una gallina màgica arriba per miracle a la seva tenda. Una peculiar comèdia romàntica sobre un carnicer, un forner, un fabricant de veles …, i un pollastre encantat. Lucky Chicken ha estat present en festivals com el Festival du court métrage de Paris 2017.

‘Heidi i el fabricant de sons’ Christian Frei (Suïssa, 14′, 2014, ficció)
Anuk, de nou anys, interpreta el paper de protagonista en la nova pel·lícula d’Heidi. Plena de curiositat, observa a l’equip de rodatge i especialment el treball de l’enginyer de so… El curt va ser seleccionat al Festival du Courtmetratge de Clérmont-Ferrand, al Sapporo Short Festival i altres festivals d’arreu el món.

‘Dies de gat’ John Frickey (Alemanya, 11′, 2018, animació) Jiro, un nen petit, se sent malalt. El seu pare el porta a veure el metge. Ella li diagnostica una afecció inofensiva. Però sacseja el nucli de la identitat del noi. Aquest film es va estrenar a la Berlinale 2018 i ha guanyat premis a altres festivals de renom com el Grand Prix del Stuttgart Festival of Animated Film.

‘El núvol i la ballena’ Alyona Tomilova (Rússia, 4, 2016, animació)
Una emocionant història sobre l’amistat entre un petit Núvol i una Gran Balena. El film, que és sense diàleg, ens ofereix un visual que atraurà els més petits. El curtmetratge fou seleccionat al FICMA – Festival de Cinema i Medi Ambient 2017, així com a l’Animafest i el Gioni Film Festival

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*