Inici Cinema L’Ateneu Igualadí impulsa una recollida de suports per fer un cinema

L’Ateneu Igualadí impulsa una recollida de suports per fer un cinema

COMPARTIR

[Img #21593]L’Ateneu Igualadí impulsa una campanya per impulsar una sala de cinema a Igualada, després de més d’un any del tancament del Kursal. La fórmula és un manifest que, sota el títol “Una ciutat de cine amb cinema”, considera que el cinema “és un dinamitzador econòmic i no disposar d’aquest servei provoca l’empobriment de la ciutat i la diàspora de famílies que busquen aquests serveis en altres ciutats i comarques”. El manifest, que es podrà signar a partir del 16 d’abril a 250 punts de la ciutat gràcies a la col·laboració d’Igualada Comerç, també recorda que la relació d’Igualada amb la cultura audiovisual és dilatada: ha estat la seu de festivals com el de Cinema Amateur, el Microcurt o el Zoom, acull la Plataforma Audiovisual de la UNESCO i els més cinèfils organitzen diverses projeccions a través del Cine Club i el cicle Pantalla Oberta.

 

250.000 euros d’inversió

 

La justificació d’una sala de cinema a l’Ateneu es detalla al manifest pel fet que ofereix un espai ja construït, al centre de la ciutat i amb una llarga trajectòria en la programació (35 anys de Cine Club, 13 de ZOOM i 6 de Pantalla Oberta), tant en temps com en diversitat. La opció de l’Ateneu també proposa “un model de cinema adequat en dimensió per a la demanda actual”. Es tractaria d’una sala ubicada a l’auditori del primer pis, que constaria d’unes 150 butaques amb les darreres tecnologies de projecció i so. El cost d’adequació de l’espai com a cinema ronda els 250.000 euros.

 

 

[Img #21594]La presidenta de l’entitat, Mireia Claret, ha explicat aquest dilluns que la intenció de l’Ateneu Igualadí és copsar l’opinió dels igualadins per saber “si estem sols en aquest projecte o si la ciutadania s’implica”. A més de les signatures, aquells qui ho desitgin podran comprar entrades de la “fila zero” a un preu de 5 euros per fer realitat el projecte.

 

 

El gerent d’Igualada Comerç, Jovan Trisic, ha recordat que va ser la unió de botiguers qui va impulsar les darreres projeccions al Kursal, “on vam constatar que a Igualada hi ha voluntat de tenir cinema”. Trisic afegeix que el cinema “és un dels elements que dóna més vida a la ciutat” però que en aquest cas “no es tracta de tenir cinema per tenir-lo, sinó de saber fins on arriba el compromís de la ciutat”.

 

Cinema «molt proper a l’estrena»

 

Els impulsors faran valoració a finals del mes de maig. Si la resposta és positiva el nou cinema podria obrir portes abans de final d’any. En cas contrari, Mireia Claret ha explicat que “els diners acabaran sent invertits en iniciatives socials i en cinema a través del Cine Club Ateneu”.

 

[Img #21595]Pel que fa la programació, la nova sala oferiria “cinema molt proper a l’estrena i molt proper al cinema comercial però sense allunyar-se del que fem actualment a l’Ateneu ni dels valors que ha defensat l’entitat al llarg de 150 anys”, segons el gerent Cesc Salamé.

 

 

Precisament aquesta setmana s’inicia la programació dels cinemes Mont-Àgora de Montbui, de moment amb una primera sala. La presidenta de l’Ateneu Igualadí ha defensat que “són models diferents” i que “quants més cinemes hi hagi a la comarca millor”. A més de dir que “a la programació hi ha pel·lícules que ja s’han vist a Tous”, Claret defensa que el projecte de l’Ateneu suposa “un cinema integrat dins de la trama urbana”.

 

La diada de Sant Jordi hi haurà una parada a la plaça de Cal Font per recollir signatures i des de l’Ateneu treballen perquè algun personatge popular del món del cinema faci una lectura del manifest.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*