Inici Cinema L’Ateneu Igualadí assumeix íntegrament la gestió del seu cinema

L’Ateneu Igualadí assumeix íntegrament la gestió del seu cinema

COMPARTIR

El president Puigdemont i el darrer film de la franquícia Star Wars van inaugurar amb bombo i plateret l’Ateneu Cinema d’Igualada el passat Nadal.

Era una injecció d’autoestima per una ciutat que havia perdut el seu darrer cinema tres anys abans. L’Ajuntament d’Igualada va finançar la construcció de la sala a la seu de l’Ateneu a canvi que l’entitat gestionés una programació de 60 hores setmanals.

La presidenta de l’entitat, Mireia Claret, explica que “vam optar per gestionar la sala amb algú que conegués el sector”, l’empresa Giraltgrup. Mig any després, l’Ateneu ha rescindit el contracte i assumeix en solitari la gestió de la sala. Claret assegura que aquesta era una de les possibilitats en la revisió del funcionament de la sala al cap de mig any.

La presidenta de l’Ateneu assegura que assumint íntegrament la gestió es garanteix la sostenibilitat del cinema, que ha atret en els seus primers mesos de funcionament uns 18.000 espectadors, amb una mitjana de 3.000 mensuals, segons dades facilitades per l’entitat.

La gestió per part de l’Ateneu permetrà, segons Claret, integrar més el cinema en la seva oferta cultural garantint la continuïtat d’algunes iniciatives que fa anys que impulsa. La presidenta de l’entitat assegura que amb les dades d’ocupació actuals surten els números per mantenir l’activitat comercial i poder assumir altres apostes cinematogràfiques més minoritàries però que encaixen en la missió i valors de l’Ateneu. El responsable de la programació que ha de conjugar tot plegat passa a ser Ricard Fuster, que ja es responsabilitzava del cicle Cinema Total, que recupera grans pel·lícules de les darreres dècades. La darrera sessió, dissabte, va projectar “Pulp Fiction”, de Quentin Tarantino.

L’Ateneu va recollir 5.000 signatures en una campanya per recuperar el cinema a la ciutat i ara “els igualadins comencen a fer costat al cinema, han d’acostumar-se novament a que tenen oferta”, diu Claret.

Fer una programació d’estrena més variada i atractiva serà l’estratègia per mantenir la sala amb la que Igualada va recuperar el cinema i una mica d’orgull.

FER UN COMENTARI

*